Cīņā pret starptautisko terorismu ES var ieviest pārbaudes uz robežām

© REUTERS / Srdjan ZivulovicES var ieviest pārbaudes uz robežām
ES var ieviest pārbaudes uz robežām - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Komisijas pārstāvji nopietni aizdomājās par nepieciešamību grozīt pašreizējos ES robežu šķērsošanas noteikumus, lai pasargātu eiropiešus no terorisma un nodrošinātu maksimāli iespējamo drošību.

RĪGA, 30. augusts — Sputnik. ES migrācijas komisārs Dimitriss Avramopuls paziņojis, ka Eiropas Komisijā nopietni aizdomājās par nepieciešamību pārskatīt pašreizējos ES robežu šķērsošanas noteikumus, ziņo Sputnik Igaunija, atsaucoties uz Deutsche Welle.

Pretterorisma cīņas ietvaros ES varētu ievest pastāvīgas pārbaudes uz savām iekšējām robežām. Pēc Avramopula teiktā, eiropiešu drošībai jākļus par prioritāti.

"Mums jāatšķir pārbaudes uz ES iekšējām robežām, kas saistīti ar 2015.-2016. gada migrācijas krīzi, no tām, kuras tiks ieviestas drošības apsvērumu dēļ," — norāda Avramopuls.

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka atrodas pastāvīgā kontaktā ar ES valstu iekšlietu ministrijām un "atvērts jauniem priekšlikumiem".

Пограничный столб на границе между Латвией и Эстонией - Sputnik Latvija
Pārbaude uz ceļiem: ES atteiksies no iekšējo robežu kontroles

Iepriekš tika ziņots, kā šī gada maijā Brisele apstiprināja dažu ES valstu lēmumu vēl uz sešiem mēnešiem pagarināt pastiprinātas robežkontroles režīmu uz Šengenas zonas iekšējām robežām.

Zviedrija, Dānija un Vācija, kā arī Austrija un Norvēģija, kas nav ES dalībvalsts, ir paziņojušas par nodomu pagarināt šos robežkontroles pasākumus, lai nepieļautu jaunu migrantu vilni.    

Ziņu lente
0