Džihādisti draud Spānijai ar jauniem teroraktiem

© AP Photo/Manu FernandezBarselona. Foto no arhīva
Barselona. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ISIS teroristi publicējuši video ierakstu, kurā draud Spānijai ar jauniem vardarbības aktiem.

RĪGA, 28. augusts — Sputnik. Grupējums "Islāma valsts" pirmo reizi laidis klajā uzrunu spāņu valodā, vēsta avīze El País.

Pagājušonedēļ sociālajos tīklos parādījās video ieraksts, kurā divi džihādisti spāņu valodā ar arābu akcentu paziņo, ka "ar Allaha gribu Al Andalus no jauna kļūs tāda, kāda tā bija agrāk — par Halifāta zemi".

Viens no vīriešiem, kurš neslēpa savu seju un titros nosaukts par Abu Laisu al Kurdubi, tātad Abu Laiss "no Kordovas", uzsvēra: " Islāma valstij nav pieejama Hidžra, taču džihādam robežu nav, sarīkojiet džihādu tur, kur esat."

"Spāņu kristieši, neaizmirstiet musulmaņu asinis, kas izlietas spāņu inkvizīcijas laikos. Mēs atriebsimies par jūsu slepkavībām, kas tagad vērstas pret Islāma valsti," — viņš piebilda.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka "Kordovieša" īstais vārds ir Muhameds Jasins Ahrams Peress. Viņš ir 22 gadus vecs, dzimis Kordovā (Spānijā), 41 gadu vecās Tomasas Peresas no Malagas un 42 gadus vecā marokānieša Abdelaha Ahrama dēls. Jāpiebilst, ja Abdelahs Ahrams patlaban izcieš sodu par aktīvu dalību radikālajā džihādistu kustībā.

Meitene nikābā - Sputnik Latvija
Latvijas musulmane: Rietumu civilizācija ir ļauna

Policija informē, ka Tomasa Peresa ar Akramu iepazinās 1994. gadā, pēc gada piedzima viņu pirmais bērns. 2014. gada 4. decembrī viņa kopā ar bērniem pameta Spāniju un devās uz Sīriju, kur pievienojās Halifātam. Muhameds ir viņas vecākais bērns, viņam ir četri brāļi un māsa.

Video ierakstā redzamā otrā vīrieša seju sedz maska. Viņš sevi sauc par Abu Salmanu al Andalusi. Turot plecā automātu, viņš saka: "Lai Allahs pieņem mūsu brāļu upurus Barselonā. Mūsu karš ar jums ilgs līdz pasaules galam."

Ziņu lente
0