Mācību trauksme: "kaujinieki" 5 minūšu laikā iekļuvuši Lielbritānijas parlamentā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Kaujiniekiem" bija nepieciešamas tikai dažas minūtes, lai iekļūtu Lielbritānijas parlamenta Kopienu palātas zālē, kur par viņu upuriem varēja kļūt aptuveni simt cilvēki.

RĪGA, 28. augusts — Sputnik. Lielbritānijas policija ar praktiska eksperimenta palīdzību noskaidrojusi, ka teroristi var iekļūt parlamenta ēkā nepilnu 5 minūšu laikā, vēsta Sputnik Lietuva, atsaucoties uz aģentūru RIA Novosti.

Lielbritānijas parlamenta ēkas drošības sistēmas slepenā pārbaude notika vasaras brīvdienās, lai lielākā daļa politiķu neuzzinātu paŗbaudes rezultātus. Izdevums Telegraph informē, ka policijas oficieriem, kuri tēloja kaujiniekus, izdevies ātri un viegli iekļūt parlamentā pa upi un nokļūt līdz Kopienu palātas zālei, kur norit galvenās debates.

Izdevuma informācijas avoti ziņo, ka no "uzbrukuma" sākuma līdz iekļūšana Kopienu palātas zālē pagājušas nepilnas piecas minūtes.

"Eskperiments apliecināja, ka vairāk nekā 100 parlamenta locekļi varēja iet bojā," — secināja avīze.

Informācija liecina, ka šis pārbaudījums iekļauts izmeklēšanā jautājumā par uzbrukumu uz Vestminsteras tilta šī gada martā un uzbrukumu policistam pie parlamenta ēkas.

Полицейское оцепление на месте теракта в Барселоне, 17 августа 2017 - Sputnik Latvija
Terorakts Barselonā: mikroautobuss ietriecies cilvēku pūlī, sagrābti ķīlnieki

Pārbaudes rezultātā tika izstrādāti vairāki ieteikumi parlamenta apsardzes pastiprināšanai. Piemēram, runa ir par nepieciešamību uzstādīt aizsrgbarjeras upē, kas neļautu laivām un kuģiem tuvoties ēkai. Patlaban speciāla bruņotas apsardzes grupa saņem nepieciešamo apmācību, lai aizsargātu ieejas parlamentā no upes.

Lielbritānijas parlamenta pārstāvis paskaidroja, ka drošības dienests un policija dara visu iespējamo, lai nodrošinātu politiķu aizsardzību.

"Lai arī mēs nevaram izpaust mūsu drošības sistēmas īpatnības, mēs cieši sadarbojamies ar policiju, specdienestiem un citiem, lai drošības pasākumi būtu efektīvi un atbilstu riskiem, ar ko saskaras parlaments," — teica Lielbritānijas parlamenta pārstāvis.

Šī gada 22. martā Londonā notika terorakts, kurā dzīvības zaudēja pieci cilvēki, desmitiem tika ievainoti. Terorists Halids Masuds automašīnā sabrauca kājāmgājējus uz Vestminsteras tikta, pēc tam pie parlamenta ēkas nāvējoši ievainoja policistu. Teroristu likvidēja Lielbritānijas aizsardzības ministra apsargs. 

Ziņu lente
0