Somijas policija izlaidusi brīvībā aizturēto sakarā ar terorakta lietu Turku

© LEHTIKUVA/Linda Manner via REUTERSSomijas policija. Foto no arhīva
Somijas policija. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Somijas policija aizturējusi galveno aizdomās turamo un trīs citus cilvēkus sakarā ar teroraktu Turku, kā arī vēl divus aizdomās turamos. Viens no viņiem tika atlaists pēc nopratināšanas, tagad zudušas arī aizdomas par otra cilvēka saistību ar šo lietu.

RĪGA, 27.augusts — Sputnik. Somijas policija palaidusi brīvībā 23.augustā aizturēto vīrieti sakarā ar aizdomām par dalību teroraktā Turku — viņa sakari ar kaut kādu kriminālu rīcību nav konstatēti, vēsta Sputnik Igaunija ar atsauci uz Somijas Centrālā izmeklēšanas biroja publikāciju Twitter vietnē.

Karavīri Briselē. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Somālieša uzbrukumu militārpersonām Briselē atzina par terora aktu

Publikācijā teikts, ka vēl viens aizturētais palaists brīvībā uzreiz pēc nopratināšanas. Viņš arī nav izrādījies saistīts ar terorakta organizēšanu.

Iepriekš tika ziņots, ka aizturētie Somijas varasiestādēm stādījās priekšā kā Alžīras pilsoņi, tai pat laikā viņi bijuši arī Zviedrijā, kur teikuši, ka viņi ir marokāņi.

18.augusta vakarā Somijas pilsētā Turku vīrietis uzbruka ar nazi garāmgājējiem. Kopā ievainojumus guvuši 10 cilvēki, divas sievietes — Somijas pilsones, dzimušas 1951. un 1986.gadā — uzbrukuma rezultātā mira. Cietušo vidū ir sešas sievietes un divi vīrieši. Trīs no viņiem ir ārzemnieki: Itālijas, Zviedrijas un Lielbritānijas pilsoņi.

Policija aizturēja uzbrucēju, un viņš tika ievainots kājā, kā rezultātā viņu nācās nogādāt Turku Universitātes slimnīcā. Saskaņā ar sākotnējo informāciju, uzbrucējs ir 18 gadus vecs Marokas pilsonis Abderahmans Meškahs. Taču policija nav pārliecināta, ka viņš nosaucis īsto vārdu un vecumu.

"Mums ir pamats domāt, ka, ierodoties valstī, viņš sniedzis varas iestādēm nepatiesu informāciju," — paziņoja Nacionālā izmeklēšanas biroja pārstāvis Markuss Leins.

Флаги с символикой Консервативной партии Эстонии - Sputnik Latvija
Igauņu konservatori piedāvā izsūtīt no Eiropas visus musulmaņus

Tāpat tiek ziņots, ka aizdomās turamais kādu laiku dzīvojis Vācijā, turklāt viņam bijuši pieci dažādi vārdi. Vācijas policija paziņoja, ka viņš aizturēts sakarā ar sīkiem noziegumiem. Saskaņā ar VFR policijas informāciju, Meškahs tika aizturēts Hamburgā 2015.gada novembrī, kad viņš mēģināja izbraukt ar vilcienu bez biļetes. Meškaham nav bijis personu apliecinoša dokumenta, un viņam tika noņemti pirkstu nospiedumi. Meškaha dati tika atrasti arī Ziemeļreinas-Vestfālenes federālās zemes policijas reģistrā par 2016.gadu. Šeit jaunietis tiek turēts aizdomās par divu citu patvēruma meklētāju piekaušanu.

22.augustā galvenais aizdomās turamais par terora akta pastrādāšanu Turku piedalījās ar videosakaru palīdzību tiesas sēdē, kurā, saskaņā ar Yle datiem, viņš atzinās noziegumā. Sakarā ar tiesas lēmumu, viņš tika apcietināts.

Ar aizdomām par sakariem ar terora akta organizēšanu Turku iepriekš tika arestēti vēl trīs cilvēki. Viņi visi ir Marokas pilsoņi. Vēl viens aizdomās turamais izsludināts meklēšanā.

 

Ziņu lente
0