Rudenī ES stāsies spēkā aizliegums tirgot jaudīgus putekļsūcējus

© Sputnik / Алексей Никольский / Pāriet pie mediju bankasSadzīves tehnika
Sadzīves tehnika - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas Savienībā turpinās secīga pārlieku liela enerģijas patēriņa apkarošana – pēc putekļsūcējiem ierobežojumi skars arī citas sadzīves ierīces.

RĪGA, 26.augusts — Sputnik. No septembra spēkā stājas Eiropas Savienības rīkojums, ar ko tiks ierobežota maksimāli pieļaujamā sadzīves putekļsūcēju jauda mazumtirdzniecībā līdz 900 vatiem, vēsta Sputnik Igaunija.

Par to paziņoja rus.err.ee, atzīmējot, ka pakāpeniski cīņā par ekoloģiju un enerģijas patēriņa samazināšanu  Eiropas Savienības dalībvalstīs tiks ierobežota daudzu citu sadzīves tehnikas tipu un elektroiekārtu jauda. Jau 2014.gadā maksimālā pieļaujamā putekļsūcēju jauda nepārsniedza 1600 vatus.

Банковская карта - Sputnik Latvija
Iepirkšanās internetā: kā nekļūt par krāpnieku upuri

Igaunijā ik gadus tiek pārdoti ap 70 000 putekļsūcēju, savukārt visā ES — aptuveni 45 miljoni. Aplēses liecina, ka līdz 2020.gadam administratīvās regulas palīdzēs ietaupīt līdz 20 TWh gadā.

Tai pat laikā tiek atzīmēts, ka tirdzniecības punktiem īslaicīgi tiek atļauts pārdot putekļsūcējus, kuri pārsniedz 900 vatu jaudu, ja tie iepirkti līdz 1.septembrim. Putekļsūcēju ražotāji vairs nevarēs pārdot šādas jaudas putekļsūcējus izplatītājiem un tirdzniecības tīkliem.

Nākamās sadzīves iekārtas, kuru jaudu piespiedu kārtā ierobežos ES, būs sadzīves kondicionētāji un ventilatori, datori un serveri, virtuves plītis un cepeškrāsnis, trauku mazgājamās mašīnas, veļas žāvēšanas ierīces, veļas mazgājamās mašīnas, ledusskapji un televizori.    

Ziņu lente
0