Sākas gatavošanās darbi "Rietumi 2017" mācībām

© Sputnik / Виктор ТолочкоJk-130 nosēžas uz autoceļa šosejas aerodroma posma
Jk-130 nosēžas uz autoceļa šosejas aerodroma posma - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Militārās lidmašīnas un iznīcinātāji izmēģinājuši lidmašīnu nolaišanos uz šoseju Minska-Mogiļeva.

RĪGA, 26.augusts — Sputnik. Baltkrievijas militārie piloti vakar izmēģinājuši lidmašīnu nosēšanos uz Minskas-Mogiļevas ceļa aerodroma posma. Tas noticis gaidāmo savstarpējo Baltkrievijas un Krievijas bruņoto spēku mācību ietvaros "Rietumi 2017", vēsta Sputnik Baltkrievija.

Septembru manevru gatavošanās mācības sākās Baltkrievijas militārajos poligonos pagājušajā nedēļā. Valstī ieradās Krievijas militārdienējošie, tehnika, lidmašīnas un helikopteri.

© Sputnik / Виктор ТолочкоMiG-29 nosēžas uz autoceļa šosejas aerodroma posma
МиГ-29 садится на аэродромный участок автомобильной трассы - Sputnik Latvija
MiG-29 nosēžas uz autoceļa šosejas aerodroma posma

Pirktdien, no rīta Baltkrievijas militārie piloti veiksmīgi izmēģināja lidmašīnu nosēšanos uz autoceļa posmu pie Minskas. Uz šosejas nolaišanos veica militārā transporta lidmašīna An-26, kurš nogādāja manevru rajonā apbruņojumu un munīciju.

Tāpat uz šī autoceļa nosēdās militārie iznīcinātāji un lidmašīnas Su-25, MiG-29 un kaujas mācību lidmašīna Jak-130.

Saskaņā ar mācību plāniem, šīs lidmašīnas veica dīzeļdegvielas papildus uzpildīšanu, kuru uz autoceļa nogādāja An-26, stāsta Sputnik korespondents.

Turklāt, piezemējušajiem iznīcinātājiem un militārajām lidmašīnām tika piekarinātas aviācijas raķetes. Pēc tam militārās lidmašīnas pacēlās gaisā, lai veiktu atkārtotu lidojumu.

© Sputnik / Виктор ТолочкоAn-26 pacelšanās pēc izkraušanas
Взлет Ан-26 после разгрузки - Sputnik Latvija
An-26 pacelšanās pēc izkraušanas

Šis autoceļa posms ir aerodroms. Tas ir tā aprīkots, lai uz tā varētu nosēsties militāras lidmašīnas mācību laikā. Tā platums sastāda gandrīz 25 metrus, savukārt garums ir pāri trīs kilometriem.

© Sputnik / Виктор ТолочкоLidmašīnu papildus uzpildīšanās pēc nolaišanās uz AAP
Дозаправка самолетов после посадки на АУД - Sputnik Latvija
Lidmašīnu papildus uzpildīšanās pēc nolaišanās uz AAP

To, kā militārās lidmažīnas un iznīcinātāji nosēdās uz autoceļa, novēroja Baltkrievijas aizsardzības ministrs un ģenerālleitnants Andrejs Ravkovs un Krievijas aizsardzības ministra vietnieks armijas ģenerālis Dmitrijs Bulgakovs.

Savstarpējās stratēģiskās mācības "Rietumi 2017" norisināsies no 14. līdz 20.septembrim sešos Baltkrievijas militārajos poligonos. Plānots, ka tajā piedalīsies ap 13 tūkstošiem abu valstu militārdienējošo.

© Sputnik / Виктор ТолочкоLidmašīnu apkope pēc nolaišanās uz AAP
Обслуживание самолетов после посадки на АУД - Sputnik Latvija
Lidmašīnu apkope pēc nolaišanās uz AAP

Baltkrievijas militārie piloti regulāri izmēģina militāro lidmašīnu un iznīcinātāju nolaišanos. Piemēram, pērn pirmo reizi iznīcinātājus MiG-29 un militārās lidmašīnas Jak-130 un Su-25 nosēdināja uz autoceļa diennakts tumšajā laikā.

"Rietumi 2017" mācības

Baltkrievijas un Krievijas mācības "Rietumi 2017" notiks no 14. līdz 20.septembrim Baltkrievijas teritorijā. No Krievijas uz mācībām ieradīsies apmēram trīs tūkstoši militārdienējošo un apmēram 280 tehnikas vienību. Uz mācībām ir uzaicināti starptautiski novērotāji, tostarp no NATO un Latvijas.

Baltkrievijas un Krievijas kopīgās mācības - Sputnik Latvija
Krievijas AM pārsteidz agresijas meklējumi plānveida mācībās "Rietumi 2017"

Iepriekš vairākas NATO valstis pauda raizes sakarā ar gaidāmajām mācībām "Rietumi 2017". Septembrī gaidāmās mācības "Rietumi 2017" vairāku mēnešu garumā raisa bažas arī Latvijā. Tā, republikas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs jau aprīlī paziņojis, ka manevru laikā Krievija "ievedīs savu armiju Baltkrievijā un aizmirsīs to tur".

Diplomāts vairākkārt aicinājis gatavoties dažādiem notikumu attīstības variantiem mācību rezultātā pie Latvijas robežām un tikai pēc vizītes Minskā jūlijā paziņoja, ka pārrunu laikā ar baltkrievu kolēģi Vladimiru Makeju saņēmis visas atbildes sakarā ar mācībām "Rietumi 2017".

Ziņu lente
0