Tramps cer uz ASV "izārstēšanos" pēc masveida protestiem

© REUTERS/Carlos BarriaПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar Bostonā notika labējo uzskatu atbalstītāju un viņu pretinieku protesta akcijas.

RĪGA, 20. augusts – Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps atbalstīja labējo uzskatu pretiniekus Bostonā, paziņojot, ka valsts "izārstēsies" pēc masveida protestiem, vēsta RIA Novosti.

"Mūsu valsts ir sašķelta vairāku desmitgažu laikā. Dažreiz ir nepieciešams protests, lai izārstētos. Un mēs izārstēsimies un kļūsim stiprāki, nekā jebkad," — uzrakstīja Tramps savā Twitter mikroblogā.

Tāpat viņš piebilda, ka "vēlas aplaudēt mītiņa dalībniekiem pret fanātismu un naidu Bostonā".

Vakar Bostonā notika labējo uzskatu atbalstītāju un viņu pretinieku mītiņi. Akciju dalībnieku skaits sasniedzis dažus tūkstošus, manifestācijas laikā tika aizturēti 27 cilvēki. Kā atzīmēja policisti, neviens nav cietis.

ASV notiek galēji labējo protesti - Sputnik Latvija
Trīs bojāgājušie un helikoptera avārija: galēji labējo protesti ASV

Akcijas Bostonā norisinājās nedēļu pēc notikumiem Šarlotsvilā (Virdžīnijas štats). Tad galēji labēji noskaņotie izgāja ielās, protestējot pret Konfederātu armijas ģenerāļa Edvarda Lī pieminekļa pārnešanu. Drīz pēc protesta akcijas sākuma starp labējo un kreiso uzskatu atbalstītājiem sākās sadursmes. Nekārtību rezultātā viens cilvēks gāja bojā un vēl 34 cietuši.

Pēc mītiņiem Šarlotsvilā Tramps paziņoja, ka nosoda vardarbību "no abām pusēm". Prezidents izteicās pret pieminekļu nojaukšanu un apvainoja medijus mēģinājumos pārrakstīt vēsturi. Tramps atzīmēja, ka tādu pašu iemeslu dēļ var nojaukt arī Džordža Vašingtona un Tomasa Džefersona pieminekļus.

Ziņu lente
0