Ukraiņu skolēnu brauciens uz Krieviju izvērsās skandālā

© Foto : Российский центр науки и культуры в КиевеУкраинские школьники, направляющиеся в Москву и Санкт-Петербург для участия в программе Россотрудничества
Украинские школьники, направляющиеся в Москву и Санкт-Петербург для участия в программе Россотрудничества - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
12. augustā Krievijas zinātnes un kultūras centra Kijevas nodaļa paziņoja, ka nosūtīja ap 70 Ukrainas skolu audzēkņu uz Maskavu un Sanktpēterburgu, lai piedalītos "Rossotrudņičestvo" organizētā mācību un izglītojošā programmā "Sveika, Krievija!".

RĪGA, 19. augusts – Sputnik. Ukrainas Izglītības un zinātnes ministrija lūgusi Valsts Drošības dienestam izvērtēt skandālu izraisījušo gadījumu, kad skolotāja aizvedusi skolēnus uz Krieviju, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz interneta izdevumu "Ukrainskaja pravda".

VKontakte - Sputnik Latvija
Ukraiņiem aizliedza pieeju sociālajiem tīkliem VKontakte un Odnoklassniki

Pēc izdevuma datiem, 12. augustā Krievijas zinātnes un kultūras centra Kijevas nodaļa paziņoja, ka nosūtīja ap 70 Ukrainas skolēnu uz Maskavu un Sanktpēterburgu, lai piedalītos "Rossotrudņičestvo" organizētā mācību un izglītojošā programmā "Sveika, Krievija!". 

Tas izraisīja sašutumu Ukrainas politiķu vidū. Piemēram, parlamenta deputāte Nataļja Vesjolova nosūtīja prasību vairākām Ukrainas iestādēm, pieprasot paskaidrot situāciju. UDD vadītājs Vasīlijs Gricaks iepriekš paziņoja, ka viņam nekas nav zināms par šo gadījumu.

"Tagad ir vasaras brīvdienas, skolotāji ir atvaļinājumos. Kad notiek šie braucieni – mēs uzzinājām par vienu un ceram, ka citu nebūs, nevar teikt, ka Ukrainas pilsoņi neapmeklē Krieviju, robeža nav slēgta, un mēs nedrīkstam un mums nav tiesību aizliegt šādus braucienus, jo tas notiek ārpus izglītības sistēmas, tas notiek pēc vienošanās ar vecākiem, un vecāki pieņem lēmumu," — pastāstīja žurnālistiem izglītības ministra vietnieks Pāvels Hobzejs.

Pēc Hobzeja vārdiem iestāde noskaidrojusi ukraiņu skolotājas personību, viņa strādā vienā no Kijevas skolām par krievu valodas pasniedzēju. Saskaņā ar skolas direkciju viņa ir laba pasniedzēja, kas "godprātīgi pilda savus pienākumus".

Hobzejs atzīmēja, ka ministrija mēģināja sazināties ar skolotāju, taču nav spējusi to izdarīt. "Visticamāk, šobrīd viņa atrodas kopā ar bērniem (Krievijā – red.). Kad atgriezīsies, mēs mēģināsim visu noskaidrot," — piebilda viņš.

Ziņu lente
0