Vēsturē populārākais tvīts – Obamas publikācija par toleranci

© REUTERS / Jonathan ErnstБарак Обама
Барак Обама - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais ASV prezidents Baraks Obama reaģējis uz ultra labējo maršu Šarlotsvilā un pārspējis Twitter popularitātes rekordu.

RĪGA, 16. augusts — Sputnik. ASV bijušā prezidenta Baraka Obamas tvīts pēc ultra labējiem un viņu pretinieku sadursmi Šarlotsvilā kļuvis par populārāko Twitter pastāvēšanas vēsturē, liecina informācija vietnes favstar.fm dati.

Obama citēja Dienvidāfrikas valsts un politiskā darbinieka Nelsona Mandelas vārdus un izmantoja savu 2011. gada fotogrāfiju pie bērnudārza loga, ko taisījis fotogrāfs Pīts Souza. No loga uz prezidentu raugās dažādu rasu bērni.

"Neviens nav radies ar naidu pret citu cilvēku ādas krāsas, izcelsmes vai reliģijas dēļ. Cilvēkiem jāmāca nīst, un ja viņi var iemācīties nīst, tad viņus var iemācīt mīlēt, jo mīlestība ir dabīgāka cilvēka sirdij, nekā tās pretstats — Nelsons Mandela," — teica Obama. Ieraksts tika sadalīts trīs tvītos, Ieraksta pirmā daļa savākusi vairāk nekā 2,73 miljonus like.

Pagājušās nedēļas nogalē Šarlotsvilā (Virdžīnijas štats) norisinājās sadursmes starp ultra labējiem un kreisajiem aktīvistiem. Automašīnas ietriecoties pūlī,viens cilvēks gājis bojā, vēl divi policisti gājuši bojā kārtības sargu helikoptera krišanās laikā. Cietuši desmitiem cilvēku.

Iepriekš vispopulārākais tvīts bija dziedātājas Arianas Grandes ieraksts pēc 22. maija Mančestrā terorakta: "Esmu satriekta. No visas sirds man ļoti, ļoti žēl. Man trūkst vārdu".

Šis tvīts savācis aptuveni 2,72 miljonus like.

Ziņu lente
0