Facebook tirdzniecības laukums sācis darbu 17 valstīs Eiropā

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasFacebook
Facebook - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Serviss Marketplace darbojas līdzīgi grupām Facebook un dāvā lietotājiem iespēju publicēt pārdošanas sludinājumus, norādot savu atrašanās vietu.

RĪGA, 15. augusts — Sputnik. Facebook laidis klajā tirdzniecības laukumu Marketplace, kurā lietotāji var pirkt un pārdot preces 17 Eiropas valstīs, informē RIA Novosti.

"Šodien mēs laižam klajā Marketplace 17 Eiropas valstīs… dodot iespēju lielam skaitam cilvēku meklēt, pirkt un pārdot produktus viņu lokālajās grupās Facebook," — teikts Facebook preses relīzē.

Facebook - Sputnik Latvija
Mediji uzzinājuši par “anonīmas” Facebook aplikācijas palaišanu Ķīnā

Serviss tiek laists klajā Vācijā, Francijā, Spānijā, Itālijā, Šveicē, Īrijā, Čehijā, Dānijā, Somijā un citviet.

Serviss Marketplace darbojas līdzīgi grupām Facebook un dāvā lietotājiem iespēju publicēt pārdošanas sludinājumus, norādot savu atrašanās vietu. Priekšrocību sniedz iespēja caurskatīt preces pārdevēja profilu pirms pirkuma.

"Cilvēki pārdod dažādas lietas — no apģērba līdz elektronikai, pat mašīnas un nekustamos īpašumus. Cilvēki pārdod jaunas un lietotas preces. Serviss dāvā iespēju sazināties ar pārdevēju un aplūkot preci pirms pirkuma," — vēsta servisa vietne.

Iepriekš Marketplace bija pieejams septiņās valstīs (ASV, Austrālija, Kanāda, Čīle, Meksika, Jaunzēlande un Lielbritānija). Kopš darbības sākuma 2016. gada oktobrī ar servisa palīdzību publicēti 18 miljoni sludinājumu no ASV lietotājiem. Izdevums Forbes informē, ka līdz ar Marketplace laišanu klajā Facebook uzsācis konkurences cīņu ar tādiem interneta tirdzniecības liela mēroga uzņēmumiem kā Craigslist un Ebay.

Ziņu lente
0