Politika

Saakašvili informē par nodomu atbrīvot Ukrainu no oligarhiem

© Sputnik / StringerBijušais Gruzijas prezidents un Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili
Bijušais Gruzijas prezidents un Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Odesas gubernators nevar atgriezties ne Ukrainā, ne Gruzijā. Ukrainas prezidents 26. jūlijā anulēja Saakašvili pilsonību, un Ukrainas robežsargi apņēmušies aizturēt bijušo gubernatoru un atņemt viņa pasi, ja viņš plānos šķērsot robežu.

RĪGA, 14. augusts - Sputnik. Bijušais Gruzijas prezidents un Odesas apgabala gubernators Mihails Saakašvili paziņojis, ka viņam ir "ar Ukrainu saistīti plāni", piemēram, viņš gatavojas to atbrīvot no "moldāvu un Doņeckas oligarhiem", vēsta RIA Novosti.

Par to liecina Saakašvili publikācija Facebook, kurā viņš komentē Krievijas prankera Leksusa organizēto Gruzijas iekšlietu ministra Georga Mgebrišvili izjokošanu.

Pēc Saakašvili vārdiem, visas krimināllietas Gruzijā pret viņu ir safabricētas — tām esot politisks raksturs.

Mihails Saakašvili - Sputnik Latvija
Viedoklis
Skrien, Mišonkuli! Saakašvili neizbēgami iejuties Rausīša lomā

"Ivanišvili (bijušais premjerministrs, miljardieris Bidzina Ivanišvili — red.) baidās, ka es varētu ierasties Gruzijā, jo gruzīnu tauta, kam jau ir pietiekami daudz materiāli, lai salīdzinātu manu valdīšanu ar oligarhu slogu, izies ielās un noslaucīs viņus, tiklīdz es ieradīšos Tbilisi. Taču man ir plāni, kas saistīti ar Ukrainu un tās atbrīvošanu no moldāvu un Doņeckas oligarhiem," — raksta Saakašvili.

Pagaidām bijušais Odesas gubernators nevar atgriezties ne Ukrainā, ne Gruzijā. Ukrainas prezidents Petro Porošenko 26. jūlijā anulēja Saakašvili pilsonību, un Ukrainas robežsargi apņēmušies aizturēt bijušo gubernatoru un atņemt viņa pasi, ja viņš plānos šķērsot robežu. Gruzijas pilsonību Saakašvili zaudēja jau 2015. gadā, turklāt dzimtenē viņš apsūdzēts vairākās krimināllietās.

Patlaban Saakašvili ceļo pa Eiropu — viņš pabijis Polijā un Lietuvā, un uzturējās Ungārijā. Viņš skaidro, ka esot gatavs aizstāvēt tiesā savas tiesības uz Ukrainas pilsonību un turpināšot politisko darbību Ukrainā.

Ziņu lente
0