Kurš Eiropas Savienībā ir vissportiskākais: jaunās aptaujas rezultāti

© Sputnik / Александр ЗаболотныйMaratons
Maratons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropiešu attieksme pret sporta aktivitātēm stipri atšķiras katrā no valstīm – trīs ceturtdaļas bulgāru nenonāk sporta zālē, un tikai katram desmitajam zviedram nepatīk fiziskās aktivitātes.

RĪGA, 12.augusts — Sputnik. ES valstu iedzīvotājiem uzzināja, cik bieži viņi nodarbojas ar sportu, rezultāti ir ļoti atšķirīgi, raksta Sputnik Igaunija.

Aptaujā piedalījās pa tūkstotis pieaugušo no katras ES valsts. Katram aptaujas dalībniekam vaicāja, cik bieži viņš vai viņa nodarbojas ar jebkāda veida sportu.

"Visslinkākā" ES valsts izrādījusies Bulgārija — 78% atzinās, ka pavisam nenodarbojas ar sportu. Tāpat fiziskās aktivitātes nemīl Maltas (75%) un Portugāles iedzīvotāji (64%).

Vissportiskākie izrādījušies Skandināvijas valstu iedzīvotāji. Zviedrijā tikai 9% aptaujāto nekad nenodarbojas ar sportu, Dānijā tie ir 14%, savukārt Somijā — 15%.

BMX - Sputnik Latvija
Valmierā notiks BMX Eiropas čempionāts

Ziemeļeiropas tuvā atrašanās vieta ne pārāk stipri ietekmējusi Baltijas valstu mīlestību pret sportu — visas trīs valstis izrādījušās saraksta vidū. Igaunijā ar sportu nekad nenodarbojas 36% iedzīvotāju, Latvijā tie ir 39%, savukārt Lietuvā — 46%. tiesa, Polijā situācija ir vēl sliktāka, jo vairāk nekā puse valsts iedzīvotāju (52%) izbēg fiziskas aktivitātes.

Atzīmēsim, ka katrs sestais Eiropas Savienības iedzīvotājs vecumā no 18 līdz 75 gadiem cieš no aptaukošanās. Tikai 46,1% eiropiešu var teikt, ka viņu svars atrodas normas robežās. 35,7% cieš no liekā svara, un gandrīz 16% — no aptaukošanās.    

Ziņu lente
0