Ukrainas ĀM atradusi Somijā "pazudušos" ogu savācējus

© Sputnik / Sergey Melkonov Sputnik, Sergey MelkonovЛесная черника после быстрой заморозки
Лесная черника после быстрой заморозки - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ukrainas vēstnieks personīgi uztur kontaktus ar grupas vadītāju un apliecina, ka visi pilsoņi ir veseli, un viņu ģimenes Ukrainā ir informētas par situāciju.

RĪGA, 10. augusts – Sputnik. Ukrainas ĀM noskaidroja, kur atrodas ukraiņi, kuri, pēc mediju informācijas, pazuduši Somijā, paziņoja RIA Novosti ārpolitikas iestādes konsula nodrošināšanas pārvaldes priekšnieks Vasīlijs Kiriļičs.

Ogu kastes. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Somijas mežos pazudusi viesstrādnieku grupa

Iepriekš somu mediji paziņoja, ka Tūpovāras municipalitātē pazuduši 40 ārvalstu ogu vācēji, kuru vidū ir 37 Ukrainas pilsoņi un trīs igauņi. Ukrainas vēstnieks Somijā Andrejs Olefirovs izteica pieņēmumu, ka viņa tautieši patiesībā nav pazuduši, bet gan mainījuši darbu.

Pēc Kiriļiča vārdiem, šis pieņēmums ir apstiprinājies: 20 ukraiņi atraduši jaunu darbu, savukārt vēl 17 nolēma atgriezties valstī.

Viņš piebilda, ka Ukrainas vēstnieks pats personīgi uztur kontaktus ar grupas vadītāju, un apliecina, ka visi pilsoņi ir veseli, un viņu ģimenes Ukrainā ir informētas par situāciju.

Iepriekš ĀM konsulārā dienesta departaments paziņoja, ka ik gadu sezonas darbiem Somijā ierodas ap 10 tūkstošiem ukraiņu. Viņi strādā legāli, ar līgumiem.

Ziņu lente
0