Vācu telekanāls atsaucies uz Ukrainas vēstnieka aicinājumu sodīt grupas Scooter solistu

© REUTERS/Pavel RebrovСолист группы Scooter Эйч Пи Бакстер
Солист группы Scooter Эйч Пи Бакстер - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pats H.P. Baxxter apgalvoja, ka devies uz Krimu "ne jau tādēļ, lai nodarbotos ar politiku, bet tāpēc, ka tur dzīvo mūsu fani".

RĪGA, 8. augusts — Sputnik. Vācijas telekanāls RTL atbildējis uz Ukrainas vēstnieka Vācijā prasību spert soļus attiecībā pret Scooter solistu H.P. Baksteru, sakarā ar grupas uzstāšanas Krimā, ziņo RIA Novosti.

Эйч Пи Бакстер, архивное фото - Sputnik Latvija
Bild: Ukraina draud ar cietumsodu grupai Scooter par uzstāšanos Krimā

Scooter solists piedalās kanāla radītā šovā "Vācija meklē superzvaigzni". Iepriekš Ukrainas vēstnieks Andrejs Meļņiks aicinājis programmas organizatorus izslēgt mūziķi no žūrijas.

"Vietas izvēle un priekšnesumu organizācija ir tikai un vienīgi H.P. Bakstera vai viņa menedžeru kompetencē. Šajā sakarā mēs to nekomentējam, — teikts mediju grupas RTL rakstiskā atbildē uz RIA Novosti pieprasījumu.

4. augustā grupa Scooter pirmoreiz uzstājās Krimā, piedāvājot Balaklavas festivāla #ZBFest plašai auditorijai efektīgu multivides šovu. Mūziķi izpildījuši visas savas slavenākās dziesmas un solījušies Krimas iedzīvotājiem "redzēties nākamreiz".

Pēc tam grupa tika iekļauta skandalozās vietnes "Myrotvorets" datu bāzē, bet Ukrainā pret to ierosināta krimināllieta par "nelikumīgu" pussalas apmeklēšanu. Mūziķiem draud cietumsods līdz astoņiem gadiem.

Ziņu lente
0