Elizejas pils atbildējusi uz petīciju pret Makrona sievu

© Sputnik / Кристина Афанасьева / Pāriet pie mediju bankasБрижит Макрон
Брижит Макрон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Makrona priekšlikums piešķirt līdzekļus viņa dzīvesbiedres izdevumiem izraisīja pilsoņu kritiku, tika ierosināta parakstu vākšana ar prasību atcelt iniciatīvu.

RĪGA, 8. augusts — Sputnik. Elizejas pils atteicās no "pirmās lēdijas statūtu" idejas un naudas piešķiršanas franču līdera sievai, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz telekanālu BFMTV. Iepriekš Francijas prezidents Emanuels Makrons ierosināja ieviest speciālus "pirmās lēdijas statūtus".

Эммануэль Макрон с супругой Брижит - Sputnik Latvija
The Independent: Makrona uzvaru varētu sekmēt viņa sievas vecums

Tika paredzēts, ka šis dokuments ļaus likumīgi noteikt oficiālu prezidenta sievas lomu valsts lietās. Piemēram, dokuments paredzēja naudas piešķiršanu no valsts kases valsts vadītāja sievas izdevumiem, kas Elizejas pilī galvenokārt nodarbojas ar pieņemšanu organizēšanu, piemēram, ar ēdienkartes sastādīšanu un viesu izsēdināšanu.

Makrona priekšlikums piešķirt līdzekļus viņa dzīvesbiedres izdevumiem izraisīja pilsoņu kritiku, tika ierosināta parakstu vākšana ar prasību atcelt iniciatīvu. Petīciju jau atbalstījuši vairāk nekā 200 tūkstoši cilvēku, pārsniedzot nepieciešamos 150 tūkstošus balsu. Kā vēsta televīzijas kanāls, kampaņas mērogs lika Elizejas pili pārskatīt plānus un norobežoties ar pieticīgāku dokumentu, kas neprasa parlamenta sasaukumu un konstitūcijas grozījumu veikšanu.

"Caurskatāmības hartas" mērķis, pēc tās izstrādātāju teiktā, ir "apturēt liekulību un noskaidrot situāciju". Harta pirmkārt precizēs valsts pirmās lēdijas apmaksāto palīgu skaitu. Prezidenta dzīvesbiedres rīcībā šobrīd ir preses atašejs, divi sekretāri, miesassargi un kancelejas vadītājs.

Paredzams, ka dokuments tiks publicēts tuvākajās dienās.

Ziņu lente
0