ASV gatavas apspriest jaunu mierizlīguma zonu izveidi Sīrijā

© DELIL SOULEIMAN / AFPAmerikāņu bruņotie spēki Sīrijā
Amerikāņu bruņotie spēki Sīrijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Ja būs jaunas iespējas, lai uzsāktu pārrunas militārpersonu līmenī, jaunas iespējas, lai panāktu līdzīgu vienošanos… mēs pilnībā esam atklāti tam un runāsim par to ar krieviem, " paziņoja brīfinga laikā Makgerks.

RĪGA, 5.augusts — Sputnik. ASV gatavas apspriest jaunu izlīguma zonu izveidi Sīrijā līdzīgi tām, kuras tika izveidotas pēc prezidentu Donalda Trampa un Vladimira Putina vienošanās rezultātiem, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz ASV prezidenta speciālā pārstāvja paziņojumu "Islāma valsts" grupējuma apkarošanas koalīcijā Bretu Makgerku.

"Ja būs jaunas iespējas, lai uzsāktu pārrunas militārpersonu līmenī, jaunas iespējas, lai panāktu līdzīgu vienošanos… mēs pilnībā esam atklāti tam un runāsim par to ar krieviem, " paziņoja brīfinga laikā Makgerks.

Amerikāņu karavīrs ar ASV karogu - Sputnik Latvija
Aptauja: 63% Krievijas iedzīvotāju uzskata ASV par galveno potenciālo agresoru

Mierizlīgums Sīrijas Dienvidrietumos, par kuru vienojās Donalds Tramps un Vladimirs Putins, tiek ievērots, uzsvēra viņš. Izlīguma rezultātus Makgerks nosauca par "visnotaļ iedrošinošiem", atzīmējot, ka šajā zonā atgriežas mierīgie iedzīvotāji.

Tāpat viņš atzīmēja, ka vienošanās ar Krieviju palīdzēja ASV pastiprināt spiedienu uz ISIS Sīrijas Rakkā.

Pēc viņa vārdiem, kanāls brīdināšanai par konfliktiem starp Krievijas un Amerikas bruņotaiem spēkiem Sīrijā darbojas "ārkārtīgi labi". "Mūsu militārspēki runā ar krieviem katru dienu, " pastāstīja Makgerks.

Mierizlīgums Sīrijas dienvidu rajonos, par kuru 9.jūlijā Hamburgā vienojās Donalds Tramps un Vladimirs Putins, stājās spēkā 12.jūlijā. ASV prezidents vēlāk nosauca šo vienošanos par veiksmīgu mijiedarbības piemēru ar Krieviju un atzīmēja, ka iepriekšējie apšaudes pārtraukšanas režīmi "pavisam neturējās kopā".    

Ziņu lente
0