Politika

WSJ: ASV speciālais prokurors sakarā ar "Krievijas iejaukšanos" sasaucis lielo žūriju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Speciālais prokurors "Krievijas iejaukšanās" izmeklēšanā prezidenta vēlēšanās ASV 2016.gadā Roberts Millers sasaucis lielo žūriju, kas ļaus viņam pieprasīt apsūdzības izvirzīšanu.

RĪGA, 4.augusts — Sputnik. Speciālais prokurors "Krievijas lietas" izmeklēšanā Roberts Millers sasaucis lielo žūriju, raksta avīze Wall Street Journal.

Tas varētu liecināt par ievērojamu izmeklēšanas intensitāti tā saucamajā "Krievijas iejaukšanās" amerikāņu prezidenta vēlēšanās: speciālas lielas žūrijas ļauj izmeklētājiem iesniegt tiesas prasību par dokumentu sniegšanu, aicināt liecināt lieciniekus un pieprasīt apsūdzības izvirzīšanu.

Tiek atzīmēts, ka jaunā žūrija izveidota tieši Vašingtonā. Pirms tam federālie izmeklētāji, kuru darbu turpināja Millera komanda, izmantoja lielo žūriju Virdžīnijas štatā.

Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politika
NYT: Putins un Tramps 40 minūtes apsprieda "Krievijas iejaukšanos vēlēšanās"

Lielā žūrija sākusi strādāt Millera speciālās komitejas rāmjos pagājušajā nedēļā. Izdevuma sarunas biedri izsaka viedokli, ka tās radīšana liecina par palielinājušos izmeklēšanas intensitāti vai tās pāriešanu jaunajā fāzē. Izdevums uzskata, ka speciālā prokurora darbs ilgs vismaz vēl dažus mēnešus.

Baltā nama speciālais juriskonsults Tajs Kobs paziņoja, ka prezidenta administrācijā neko nezina par lielās žūrijas izveidošanu, taču atbalstīs jebkuras pūles izmeklēšanas pāatrināšanai.

Pēc Reuters aģentūras datiem, kura atsaucas uz nenosauktiem avotiem, žūrija jau sākusi sūtīt aicinājumus liecības sniegšanai sakarā ar prezidenta dēla Donalda Trampa jaunākā tikšanos ar Krievijas juristi Natāliju Veseļņicku.

Izmeklēšanu sakarā ar iespējamiem Trampa sakariem ar Krieviju, kurus noraida, gan Baltajā namā, gan Kremlī, vadīja FIB direktors Džeims Komijs, kamēr 9.maijā Tramps neatstādināja viņu sakarā ar "uzticības zaudēšanu". Pēc prezidenta vārdiem, viņš nekad nav lūdzis Komijam slēgt izmeklēšanu. Pēcāk par speciālo prokuroru "Krievijas iejaukšanās" izmeklēšanai ASV prezidenta vēlēšanās 2016.gadā tika norīkots bijušais FIB vadītājs Roberts Millers.    

Ziņu lente
0