Amerikāņu uzņēmums sāk izsekot Sputnik, RT un ĀM Twitter mikroblogus

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasТелеканал Russia Today
Телеканал Russia Today - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēdējā laikā informācijas cīņas ar Krievijas medijiem tēma sākusi arvien biežāk skanēt Rietumos. Pērnā gada novembrī Eiroparlaments pieņēma rezolūciju, kurā teikts par pretošanās nepieciešamību Krievijas medijiem, turklāt par galvenajiem draudiem dokumentā nosaukti Sputnik un RT.

RĪGA, 3. augusts – Sputnik. Nevalstiskā "Demokrātijas aizsardzības alianse", kas pastāv ar ASV valdības daļēji finansētā German Marshall Fund (GMF) centra atbalstu, trešdien palaidis mājaslapu, aicinātu izsekot "Krievijas propagandu", tostarp Krievijas mediju ziņojumus, kuru vidū ir telekanāls RT un aģentūra Sputnik, vēsta RIA Novosti.

"Informācijas laukums Hamilton 68, kura tika šodien atklāta "Demokrātijas aizsardzības alianses" ietvaros, piedāvā ieskatīties Krievijas centienos propagandas un dezinformācijas izplatīšanā, " — teikts centra mājaslapā.

Vietnē ziņots, ka sistēma izseko "600 Twitter profilu saturu, kas saistīti ar ietekmes operācijām no Krievijas puses". Piemēram, portālā parādās ziņojumi no RT, Sputnik un no Krievijas ĀM konta verificētā angļu valodā.

Portāls sadalīts divās sekcijās, vienā no tām tiek demonstrēts "Twitter plašsaziņas līdzekļu mikroblogu saturs, kurus, kā tiek uzskatīts, kontrolē Krievijas valdība". Citā — "botu un troļļu saturs" – tiek publicētas tēmas, "ko virza ar Krievijas ietekmes kampaņām saistītie Twitter profili", tajā var parādīties, "gan īstas, gan viltus ziņas".

Главный редактор телеканала RT Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Simoņana atbild uz Makrona ieteikumu franču medijiem nesadarboties ar Sputnik

2016. gada atskaitē par finansējuma saņemšanu GMF mājaslapā norādīts, ka fonds saņēmis no ASV Federālās valdības vairāk nekā 2,2 miljonus dolāru grantu veidā no gandrīz 12 miljoniem dolāru iemaksu.

Daudzi rietumu politiķi, tostarp amerikāņu senatori un kongresmeņi, kā arī Francijas prezidents Emanuels Makrons vainoja Sputnik un RT iejaukšanos ASV un Francijas vēlēšanās, taču nepiestādot nekādus pierādījumus. Oficiālie Krievijas pārstāvji šādus paziņojumus nosauca par tukšiem vārdiem.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, komentējot EP rezolūcijas pieņemšanu, apsveica RT un Sputnik žurnālistus ar rezultatīvu darbu. Turklāt viņš atzīmējis, ka šis dokuments liecina par acīmredzamu priekšstatu par demokrātiju degradāciju rietumu sabiedrībā. Pēc Putina teiktā, viņš cerot uz veselā saprāta uzvaru un ka Krievijas medijiem nebūšot reālu ierobežojumu.

Ziņu lente
0