Ķīna nevienam neatdos ne pēdu savas zemes

© REUTERS / StringerĶīnas Bruņoto spēku iznīcinātājs. Foto no arhīva
Ķīnas Bruņoto spēku iznīcinātājs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ķīnas Tautas Republika svinīgi atzīmē Ķīnas Tautas atbrīvošanas armijas 90. gadskārtu.

RĪGA, 1. augusts — Sputnik. Ķīna nekad nepaplašinās savas teritorijas uz citu valstu rēķina, taču nevienam neļaus arī pārņemt ne mazāko savas teritorijas daļu, paziņoja Ķīnas Tautas Republikas priekšsēdētājs Sji Dziņpins svinīgajā ceremonijā, kas veltīta Ķīnas Tautas atbrīvošanas armijas 90. gadadienai, informē Sputnik Baltkrievija.

"Ķīnas tauta ir miermīlīga, mēs nekad nekļūsim par agresoriem un nepaplašināsim savas robežas uz citu rēķina. Taču mēs nekad nevienam cilvēkam, organizācijai vai politiskajai partijai neļausim atņemt Ķīnai kaut daļu tās teritorijas, lai kādā formā tas notiktu," — paziņoja Ķīnas līderis.

Lielākā armija pasaulē — Ķīnas Tautas atbrīvošanas armija šodien svin savas izveides 90. gadadienu, un, kā liecina nesenie pasākumi, Ķīna aktīvi cenšas ieņemt godpilno vietu starp valstīm ar spēcīgāko militāro potenciālu gan no tehnikas, gan kadru viedokļa.

Отряд из трех кораблей ВМС Китая прибыл в Балтийск - Sputnik Latvija
Baltijā sākušās Krievijas un Ķīnas JKF vēsturiskās mācības

Tautas atbrīvošanas armijas (ĶTAA) vēsture aizsākās Nančanas sacelšanās laikā — 1927. gada 1. augustā, kad Nančanā dislocētās armijas daļas sacēlās pret Gomindana partijas organizēto antikomunistisko apvērsumu. Šajos notikumos veidojās ĶTR vadības kodols.

ĶTR priekšsēdētājs Sji Dziņpins cenšas izveidot mūsdienīgu armiju, kas nepieciešamības gadījumā spētu dot pretsparu jebkuram pretiniekam. Viņš uzskata, ka armijas galvenās īpašības ir kaujas gatavība un prasme uzvarēt. Šiem nolūkiem viņš iniciējis vērienīgas BS reformas, kas attiecas ne tikai uz "dzelžu" atjaunošanu, bet arī paredz stingru cīņu pret bruņotajos spēkos plaukstošo korupciju, kā arī karavīru cīņas spara celšanu.

ĶTAA jubileja ir kļuvusi par vienu no vērienīgākajiem 2017. gada pasākumiem — visās valsts pilsētās norit tematiski pasākumi. Pekinā tika atklāta Ķīnas Tautas revolūcijas kara muzeja ekspozīcija — šo pasākumu ļoti gaidīja visi, ko interesē BS vēsture. Muzejā desmit zālēs izstādīti vēsturiskie dokumenti, vairāk nekā tūkstoš fotogrāfijas un ĶTAA pazīstamāko funkcionāru personīgās mantas.

Ziņu lente
0