WikiLeaks publicējis Makrona priekšvēlēšanu štāba vēstules

© Sputnik / Irina KalachnikovaПрезидент Франции Эммануэль Макрон
Президент Франции Эммануэль Макрон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Portāls WikiLeaks publicējis desmitiem tūkstošu vēstuļu no Emanuela Makrona priekšvēlēšanu štāba sarakstes.

RĪGA, 31. jūlijs — Sputnik. Portāls WikiLeaks publicējis vairāk nekā 21 tūkstoti vēstuļu no Emanuela Makrona priekšvēlēšanu štāba sarakstes, vēsta RIA Novosti.

Pirmās vēstules datētas ar 2009. gada martu, pēdējās nosūtītas 2017. gada aprīlī. Organizācija ziņo, ka tās rīcībā ir daudz plašāks materiālu klāsts, taču pagaidām izskatītas un sistematizētas tikai publicētās vēstules.

"Kontekstam piedāvājam pilnu arhīvu – vairāk nekā 71,8 tūkstošus vēstuļu ar 26,5 tūkstošiem pielikumu, ko sūtījuši aptuveni pieci tūkstoši cilvēku," – teikts portāla paziņojumā.

Maija sākumā Makrons izgāja prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā kopā ar Marinu Lepēnu. Dienu pirms tam WikiLeaks informēja par plašu prezidenta kandidāta elektroniskās sarakstes noplūdi. To pilnais apjoms sasniedz aptuveni 9 GB. Politiķa komanda nosodīja hakeru uzbrukumus un paziņoja, ka esot publicētas ne tikai īstas vēstules, bet arī melīgi dokumenti.

Emanuels Makrons, Francijas prezidents. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Mēneša laikā Makrona reitings sarucis par 10%

Neskatoties uz skandālu, 14. maijā Makrons izcīnīja uzvaru vēlēšanās – viņš saņēma 66% vēlētāju balsu.

WikiLeaks dibinātājs Džulians Asanžs jau ziemā informēja par Francijas politiķa kompromitējošo saraksti. Viņš norādīja, ka dati saņemti no ASV bijušās valsts sekretāres Hilarijas Klintones personīgās sarakstes. Francijas Nacionālās informācijas sistēmu drošības aģentūras vadītājs Gijoms Pupārs paskaidroja, ka hakeru uzbrukums bijis vienkāršs, bez jebkādas specifikas, tāpēc to varējis veikt jebkurš.

Ziņu lente
0