Politika

Saakašvili piedraudējis gāzt Porošenko no Ukrainas prezidenta amata

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasGruzijas bijušais prezidents Mihails Saakašvili
Gruzijas bijušais prezidents Mihails Saakašvili - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Trešdien Ukrainas migrācijas dienests paziņoja, ka Porošenko anulējis Saakašvili Ukrainas pilsonību. Pats Mihails Saakašvili uzturas ASV.

RĪGA, 30. jūlijs — Sputnik. Gruzijas bijušais prezidents Mihails Saakašvili ir pārliecināts, ka pēc viņa atgriešanās Kijevā Ukrainas prezidents Petro Porošenko tiks gāzts, vēsta RIA Novosti.

Trešdien Ukrainas migrācijas dienests informēja, ka Porošenko anulējis Saakašvili Ukrainas pilsonību. Pats Mihails Saakašvili paziņojis, ka uzturas ASV. Vairāki Ukrainas mediji informēja, ka viņš nolēmis piektdien atgriezties Ukrainā. Politiķa advokāts Pāvels Bogomazovs pavēstīja, ka Saakašvili atgriešanās laiks viņam nav zināms. Iepriekš Ukrainas prezidenta administrācija paziņoja, ka Saakašvili pilsonība anulēta tādēļ, ka viņš nav sniedzis patiesas ziņas tās saņemšanai.

Rogozins, Saakašvili un ASV sankcijas: nedēļas apkopojums ar politiskajiem ekspertiem - Sputnik Latvija
Video
Rogozins, Saakašvili un ASV sankcijas: nedēļas apkopojums ar politiskajiem ekspertiem

Pats Saakašvili pauda uzskatu, ka Petro Porošenko vizītes laikā Gruzijā 17.-19. jūlijā slepus ticies ar valsts bijušo premjerministru, miljardieri Bidzinu Ivanišvili. Pēc Saakašvili domām, viņi vienojušies par to, ka Gruzijas prokuratūra iesniegs Kijevai viltotus pierādījumus, uz kuru pamata Saakašvili iespējams apsūdzēt kriminālnoziegumos.

"Porošenko būtu bijis izdevīgāk aizturēt mani Kijevā un izdot Gruzijai, taču Ivanišvili nevēlas, lai es atrastos Gruzijā, tas viņam radītu problēmas… Pienāks laiks, kad viņš saskarsies ar šo problēmu, taču mana ierašanās notiks citā formā," — paziņoja Saakašvili Gruzijas telekompānijas "Rustavi 2" ēterā un piebilda, ka vispirms viņš un viņa komanda plāno "īstenot virkni ieplānotu pasākumu Kijevā".

"Porošenko no manis vaļā netiks, gluži otrādi, viņa rīcība ir apvienojusi visu opozīciju Ukrainā… Jaunākajā vēsturē vairākkārt noticis tā, ka līderis vēlas padzīt no valsts savu oponentu, taču oponents atgriežas un rezultātā līderis tiek gāzts no posteņa. Tieši tas notiks Ukrainā… Manas atgriešanās fonā Porošenko tiks gāzts no amata, un mēs atgriezīsimies Ukrainā pavisam citos amatos," — piebildis Saakašvili.    

Ziņu lente
0