Politika

NATO bijušais ģenerālsekretārs pārmet ES "dezinformāciju" par sankcijām

© Sputnik / Михаил Мокрушин / Pāriet pie mediju bankasNATO bijušais ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens
NATO bijušais ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV jauno pret Krieviju vērsto sankciju kritiķus Anderss Fogs Rasmusens dēvē par "Gazprom" piekritējiem.

RĪGA, 29. jūlijs — Sputnik. NATO bijušais ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens izdevuma Financial Times lappusēs mēģinājis paskaidorot amerikāņu likumdevēju "patiesos nodomus", ar ko pieņemtas jaunās pret Krieviju vērstās sankcijas, ziņo RIA Novosti.

Rasmusens neizpratnē atzīmē, ka jaunie ierobežojumi radījuši Vašingtonas sabiedroto Eiropā sašutumu, lai arī, pēc viņa domām, sankcijas vajadzētu "apsveikt". Ziemeļatlantijas alianses bijušais vadītājs norāda, ka ASV tikai cenšoties ar sankciju palīdzību apturēt "Krievijas agresiju" Ukrainā. Turklāt, pēc viņa domām, jautājumā par "Ziemeļu straumi 2" ASV rīkojas pareizi, pretojoties gāzes vada izbūvei un paplašina savas sašķidrinātās dabas gāzes eksportu, viņš klāsta.

Āboli - Sputnik Latvija
Viedoklis
Draudzība par āboliem: kāpēc Polija pārliecina Maskavu par saviem "labajiem nodomiem"
Jauno sankciju kritiķus Anderss Fogs Rasmusens dēvē par "Gazprom" piekritējiem un pārmet "dezinformācijas izplatīšanu par ASV Senāta nodomiem". "Eiropiešiem nāktos nevis kaitēt sankcijām, bet gan pastiprināt tās, pirmkārt, pagarinot par 12 mēnešiem, nevis uz sešiem mēnešiem," — aicināja Rasmusens.

Savā rakstā FT viņš atgādina, ka Eiropas un ASV kopējais mērķis esot drošība Austrumeiropā, un tas nedrīkstot nonākt "dažādu komerciālo interešu krustugunīs".

Ceturtdien ASV Senāts apstiprināja likumu par sankcijām pret Krieviju, Irānu un KTDR. Jaunajā likumprojektā iekļauti jau esošie ierobežojumi, turklāt noteiki jauni, galvenokārt — enerģētikas nozarē. ES bīstas, ka sankcijas skars Eiropas investīcijas ES un Krievijas enerģētiskajos projektos. Piemēram, Vācija uzskata, ka sankcijas apdraud projektu "Ziemeļu straume 2" un demonstrē mēģinājumu iekarot Eiropas tirgu ASV sašķidrinātajai dabas gāzei. Berlīne nodēvējusi amerikāņu sankcijas par starptautisko tiesību pārkāpumu un pieļāva iespēju, ka pret ASV tiks vērsti atbildes pasākumi.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins atzīmēja, ka ar likumprojekta palīdzību ASV cenšas izmantot ģeopolitiskās priekšrocības konkurences cīņā, lai nodrošinātu savas ekonomiskās intereses uz savu sabiedroto rēķina. Viņš uzsvēra, ka Vašingtona rīkojas "ar īpašu cinismu".

Ziņu lente
0