Politika

Vācijas ĀM vadītājs izteicās par pakāpenisku sankciju atcelšanu Krievijai

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasVFR ĀM vadītājs Zigmārs Gabriels
VFR ĀM vadītājs Zigmārs Gabriels - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Būtu pareizāk pamazām un pakāpeniski atcelt sankcijas, lai parādītu, ka ir jāvirzās miera virzienā, " paziņoja Vācijas ĀM vadītājs Zigmārs Gabriels.

RĪGA, 19.jūlijs — Sputnik. VFR ĀM vadītājs Zigmārs Gabriels izteicās par pakāpenisku sankciju atcelšanu attiecībā pret Krieviju, vēsta RIA Novosti.

"Saskaņā ar ES lēmumu Minskas vienošanās paketei ir jābūt 100% izpildītai, pirms sankcijas arī tiks 100% atceltas. Es uzskatu to par neīstenojamu. Būtu pareizāk pamazām un pakāpeniski atcelt sankcijas, lai parādītu, ka ir jāvirzās miera virzienā, " paziņoja Gabriels žurnāla Focus intervijā.

Ministrs piedāvāja pārskatīt politiku attiecībā pret Krieviju. "Neskatoties uz to, ka šobrīd daudz kas runā pret to, es iestājos par jaunu austrumu politiku un spriedzes samazināšanas politiku, " teica viņš.

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lavrovs par Krievijas un ES attiecībām: "Es noklusēšu"

Turklāt, Vācijas ĀM vadītājs izkritizēja ASV senāta nolūkus ieviest jaunas sankcijas pret Krieviju, no kurām varētu ciest Eiropas valstis. Viņš apsūdzēja Vašingtonu par to, ka tās "ārējā politika kļūst par viņu ekonomiskās politikas turpinājumu". "Iedzīt Krieviju stūrī, izspiežot Krievijas gāzi no Eiropas un liekot eiropiešiem tā vietā pirkt amerikāņu, —  nē, tā tas viss nebūs, " atzīmēja ministrs.

Runājot par Maskavas pozīciju attiecībā pret situāciju Ukrainā un pret Rietumiem, Gabriels aicināja katru "ņemt un saprast to, kā uz pasauli raugās citi". Pēc viņa vārdiem, Putins uzskata, ka Rietumi ir viņu pievīluši, uzsākot pārrunas par Kijevas asociāciju ar Eiropas Savienību bez Maskavas piedalīšanās.

Gabriels tāpat paskaidroja, ka bieži tiekas ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, jo Maskavai un Berlīnei sakrājies "daudz problēmu". Viņš atzīmēja, ka cer uz attiecību atvieglošanos, taču tam ir nepieciešama konflikta noregulēšana Ukrainā.    

Ziņu lente
0