Politika

Baltais nams izvērtē iespējas atdot Krievijas diplomātiskos īpašumus

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasASV
ASV - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas ārlietu ministra vietnieka Sergeja Rjabkova un ASV valsts sekretāra vietnieka Tomasa Šenona tikšanās priekšvakarā Baltais nams informē par iespējām atdot Krievijai tās diplomātiskos īpašumus.

RĪGA, 14. jūlijs — Sputnik. Baltais nams izvērtē iespējas atdot Krievijas diplomātiskos īpašumus, lai "dotu iespēju sadarbībai", pavēstīja ASV prezidenta palīga vietnieks Sebastjans Gorka intervijā telekanālam CNN.

"Mums, iespējams, nav kopējas filozofijas, nav kopēju valsts darbinieku viedokļu par pasauli, taču lieta tāda, ka ir jautājumi, kas rada kopējas bažas," — paskaidroja administrācijas pārstāvis.

Kā piemēru jautājumiem, kuros iespējama sekmīga sadarbība, Gorka minēja situāciju Sīrijā.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina un ASV vadītāja Donalda Trampa rokasspiediens - Sputnik Latvija
Trampa un Putina pirmā tikšanās nesusi rezultātus

"Neaizmirstiet, ka Sīrijā nogalināti vairāk nekā 400 tūkstoši cilvēku. Tas ir briesmīgi. Ja mēs redzam labo gribu, ko demonstrē Kremlis tādos jautājumos kā pamiers, iespējams, (valsts sekretārs — red.) Rekss Tilersons vēlas redzēt mūsu galvaspilsētu attiecību uzlabošanos," — norādīja Gorka.

ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija 2016.gada decembra beigās apstiprināja pret Krieviju vērsto sankciju kopumu dēļ "iejaukšanās vēlēšanās" un "spiediena uz amerikāņu diplomātiem", kuri strādā Krievijā. Vēl jo vairāk, ASV izsūtīja 35 Krievijas diplomātus un liedza pieeju divām dzīvojamiem kompleksiem — tā saucamām Krievijas pastāvīgo pārstāvju ārpilsētas "vasarnīcām" Ņujorkā un Krievijas vēstniecības Vašingtonā, kuras ir Krievijas diplomātiskais īpašums.    

Iepriekš mediji informēja, ka Krievija varētu atcelt ārlietu ministra vietnieka Sergeja Rjabkova un ASV valsts sekretāra vietnieka Tomasa Šenona tikšanos, kas ieplānota 17. jūlijā Vašingtonā, ja ASV neatsāks sarunu par Krievijas diplomātisko īpašumu arestu. Taču intervijā RIA Novosti Rjabkovs šādu iespēju noliedza. 

Ziņu lente
0