Putina lidmašīna izmeta loku ceļā uz samitu G20

© Sputnik / Сергей ГунеевСамолет президента России
Самолет президента России - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidmašīna, kurā Krievijas prezidents Vladimirs Putins lidoja uz Hamburgu, lai piedalītos G20 samitā, izmeta loku, lai izbēgtu Baltijas un citu NATO valstu gaisa telpas.

RĪGA, 10. jūlijs – Sputnik. Par to liecina flightradar24.com portāla dati, kurā tiešsaistes režīmā var vērot pasaules gaisa satiksmi, vēsta Sputnik Igaunija. Prezidenta IL ar reģistrācijas numuru AR-96022, kura ceturtdien lidoja no Maskavas uz Hamburgu, tiešā maršruta vietā caur Baltkrieviju un Poliju, izvēlējās apmest "riņķi" pāri Baltijas jūrai.

© Foto : flightradar24Vladimira Putina lidmašīnas lidojuma shēma
Схема полета Владимира Путина на саммит G20 из Москвы в Гамбург - Sputnik Latvija
Vladimira Putina lidmašīnas lidojuma shēma

Portāla kartē redzams, ka Vladimira Putina lidmašīna cītīgi aplidoja apkārt Baltijas valstu gaisa telpai, līdz ar to pagarinot savu maršrutu apmēram par 500 kilometriem, vēsta Reuters.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs atteicās komentēt šo situāciju, atzīmējot vien to, ka valsts vadītāja drošība lidojuma laikā ir pirmajā vietā.

Prezidenta administrācijas bažas var saprast, jo pēdējā laikā incidenti starp Krievijas un NATO lidmašīnām virs Baltijas notiek gandrīz katru dienu. Viens no pēdējiem šādiem gadījumiem notika 21. jūnijā, kad NATO iznīcinātājs F-16 mēģināja pietuvoties virs Baltijas lidojušai Krievijas aizsardzības ministra Sergeja Šoigu lidmašīnai, taču to "padzinis" Krievijas Su-27.

Ziņu lente
0