Mediji: Lielbritānijā krasi pieaudzis naida motivētu noziegumu skaits

© Foto : twitter / Metropolitan PoliceПолиция Лондона
Полиция Лондона - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Reliģiozās biedrības un organizācijas, kas pārstāv ārvalstniekus Lielbritānijā, ziņo par augošo reliģiozo un nacionālo diskrimināciju, aicinot valdību nekavējoties veikt nepieciešamos pasākumus un pārskatīt savu pieeju līdzīgiem noziegumiem.

RĪGA, 9. jūlijs – Sputnik. Iepriekš neredzēts rasu vai reliģiskā naida noziegumu pieaugums Lielbritānijā tiek novērots kopš Brexit referenduma brīža 2016. gada jūnijā, raksta RIA Novosti, atsaucoties uz avīzi Independent.

Центральная мечеть в Грозном - Sputnik Latvija
Vācijas musulmaņi paziņojuši par iknedēļas uzbrukumiem viņu mošejām

Saskaņā ar policijas statistiku, 11 mēnešu laikā pēc referenduma par izstāšanos no ES līdzīgu incidentu skaits ir pieaudzis par 23% salīdzinājumā ar analoģisku periodu pagājušajā gadā – no 40,7 tūkstošiem gadījumu līdz vairāk nekā 49,9 tūkstošiem.

Vislielākais naida motivētu noziegumu skaita pieaugums reģistrēts Gventas grāfistē, Velsā – tur to skaits ir pieaudzis par 77%. Ievērojams pieaugums tiek novērots arī Kentas, Vorikšīras un Notingemšīras grāfistēs

"Mēs zinām, ka nacionālie un globālie notikumi varētu provocēt īslaicīgu naida noziedzību skaita pieaugumu, un mēs pamanījām to pēc referenduma pagājušajā gadā. Policija demonstrēja apņēmīgu pieeju sakarā ar šiem noziegumiem," — paziņoja Valsts policijas priekšnieku padomes (NPCC) pārstāvis.

Ziņu lente
0