Maikls Felons: mācības "Rietumi 2017" būs vērienīgākas nekā jebkuras NATO mācības

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasМинистр обороны Великобритании Майкл Фэллон
Министр обороны Великобритании Майкл Фэллон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Felons nosaucis gaidāmās Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības "Rietumi 2017" par vērienīgākām nekā jebkuras NATO mācības.

RĪGA, 9. jūlijs — Sputnik. Krievijas un Baltkrievijas militārās mācības "Rietumi —2017" būs vērienīgākas nekā jebkuras militārās NATO mācības, paziņojis Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas vadītājs Maikls Felons diskusijas gaitā Vašingtonā.

Совместные российско-белорусские учения в Ульяновской области - Sputnik Latvija
WSJ "saskaitījusi" pusmiljonu Krievijas un Baltkrievijas militāro mācību dalībnieku

Baltkrievijas un Krievijas militārās mācības "Rietumi 2017" notiks 14.-20. septembrī Baltkrievijas teritorijā.

Stratēģisko un starptautisko pētījumu centra vecākā viceprezidente Hetera Konlija pieminēja, ka "daži uzskata, ka tiks iesaistīti vairāk nekā 100 tūkstoši karavīru no Kolas pussalas līdz NATO austrumu flangam".

"Mēs ļoti uzmanīgi novērosim šīs mācības. Tās ir daudz vērienīgākās, nekā varētu organizēt NATO," — atzīmējis Felons. Pēc viņa teiktā, šīm mācībām esot "provokatoriskāks raksturs, nekā jebkurai NATO spēku dislokācijai".

Britu ministrs apgalvoja, ka "NATO bataljonu izvietošanai ir izteikts aizsardzības raksturs". "Rietumi 2017" gadījumā viņš saskatījis "pilnīgi citu pieeju".

"Maskavai, rīkojot šādas mācības, nevajadzētu šaubīties, ka NATO demonstrē ļoti augstu gatavības līmeni," — piebilda Felons.

Iepriekš alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs paziņojis, ka NATO sekos mācībām "Rietumi 2017" un gatava rīkoties, ja būs nepieciešams — piemēram, būtu iespējams sasaukt Krievijas un NATO Padomi.

Ziņu lente
0