WSJ "saskaitījusi" pusmiljonu Krievijas un Baltkrievijas militāro mācību dalībnieku

© Sputnik / Николай Хижняк / Pāriet pie mediju bankasСовместные российско-белорусские учения в Ульяновской области
Совместные российско-белорусские учения в Ульяновской области - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc pašreizējām aplēsēm, Krievijas un Baltkrievijas mācībās "Rietumi 2017" piedalīšoties no 400 līdz 500 tūkstoši karavīru, raksta Wall Street Journal eksperts Deivids Seters.

RĪGA, 8. jūlijs — Sputnik. Amerikāņu laikraksts Wall Street Journal raksta, ka Krievijas un Baltkrievijas mācībās "Rietumi 2017" piedalīšoties 400 līdz 500 tūkstoši karavīru, turklāt nenorāda šo datu izcelsmes avotus, vēsta RIA Novosti.

Заместитель министра иностранных дел РФ Александр Грушко - Sputnik Latvija
Politika
Gruško: NATO izlūkdienestu aktivitāte saistīta ar mācībām "Rietumi"

Rakstu sadaļā "Viedoklis" ar virsrakstu "Trampam jāieņem stingra pozīcija attiecībā pret Putinu" uzrakstījis slavenais amerikāņu eksperts Deivids Seters. Materiāla autors aicina amerikāņu līderi "atlikt malā" jebkādas domas par Maskavas un Vašingtonas attiecību "pārstartēšanu".

"Jebkurš kompromiss amerikāņu pozīcijā attiecībā uz Krievijas apturēšanu vēl vairāk sarežģīs jau tagad bīstamo starptautisko situāciju," — ir pārliecināts Seters.

Eksperts apgalvo, ka Krievija gatavojas rīkot lielākās militārās mācības kopš 1991. gada.

"Tajās pēc pašreizējām aplēsēm, piedalīsies no 400 līdz 500 tūkstoši karavīru," — teikts rakstā. No kurienes Seters ņēmis šos skaitļus — nav zināms. Oficiālie dati liecina, ka mācībās piedalīsies aptuveni trīs tūkstoši Krievijas un desmiti tūkstoši baltkrievu karavīru.

Baltkrievijas un Krievijas mācības "Rietumi —2017" notiks no 14. līdz 20. septembrim. Krievijas vadītājs Aizsardzības ministrijas Sergejs Šoigu solījis informēt Rietumu partnerus par manevriem pa diplomātiskajiem kanāliem. Viņš uzsvēra, ka mācībās piedalīsies ievērojami mazāk tehnikas un karavīru, nekā līdzīgos NATO valstu manevros Eiropā.

CNN - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Ļoti melīga ziņa": par CNN sašutuši pat profesionāli meļi

Iepriekš Ukrainas hakeru grupa "KiberBerkut" paziņoja, ka Seteram piešķirta viena no galvenajām lomām Vašingtonas plānā organizēt "krāsaino revolūciju" Krievijā. Pēc hakeru teiktā, žurnālists ilgu laiku dzīvoja Maskavā un sadarbojās ar tādiem izdevumiem, kā The Wall Street Journal, Financial Times un "Radio Svoboda". Pēc tam, kad 2013. gadā tika noraidīts viņa lūgums pagarināt vīzu, Seters sāka aktīvi atbalstīt Krievijas opozīcijas medijus. Pēc "KiberBerkuta" informācijas, pēc viņa pasūtījuma tikai pērn tika sagatavoti vairāk nekā 20 raksti un žurnālistu izmeklēšanas procedūras ar mērķi diskreditēt Krievijas valdību un tās aprindas.

Ziņu lente
0