Mediji: ASV plāno izmēģināt THAAD pret vidēja darbības rādiusa raķetēm

CC BY 2.0 / U.S. Missile Defense Agency / THAAD 2nd Launch2ASV pretraķešu komplekss THAAD darbībā. Foto no arhīva
ASV pretraķešu komplekss THAAD darbībā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
2016. gada jūlijā ASV un Dienvidkoreja vienojās par sistēmas THAAD dislokāciju ar mērķi nepieciešamības gadījumā pārtvert Ziemeļkorejas ballistiskās raķetes.

RĪGA, 8. jūlijs — Sputnik. ASV plāno tuvākajā laikā pārbaudīt sistēmas THAAD darbību pret vidēja darbības rādiusa raķetēm, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru Reuters.

Aģentūras avoti informē, ka šie izmēģinājumi kļūs par pirmo sistēmas THAAD darbības pārbaudi pret minētā tipa raķetēm. THAAD pārtvērējraķetes plānots palaist no Aļaskas.

Korejas Tautas armijas starpkontinentālo ballistisko raķešu palaišanas iekārtas - Sputnik Latvija
Ziemeļkoreja pārmet ASV provokācijas

Aģentūra vēsta, ka Pentagona pretraķešu aizsardzības komitejas pārstāvis Kriss Džonsons apstiprinājis: izmēģinājumus plānots veikt jūlija sākumā. Viņš pavēstījis, ka Aļaskā izvietotajam kompleksam būs "jāidentificē, jāizseko un jāsatriec mērkis ar THAAD pārtvērējraķetes palīdzību."

2016. gada jūlijā pēc piecus mēnešus ilgām pārrunām ASV un Dienvidkoreja vienojās par sistēmas THAAD dislokāciju ar mērķi nepieciešamības gadījumā pārtvert Ziemeļkorejas ballistiskās raķetes. THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) paredzēta raķešu pārtveršanai lielā augstumā. Informācija liecina, ka sistēma paredzēta maza un vidēja darbības  diapazona raķešu pārtveršanai.

Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija informē, ka THAAD darbības rādiuss nepārsniedz 200 kilometrus. THAAD izvēršana Dienvidlkorejā satrauc Ķīnu un Krieviju. Krievijas pārstāvja ANO vietnieks Vladimirs Safronkovs iepriekš paziņoja, ka Krievija aicina valstis nekavējoties atteikties no kompleksa THAAD izvēršanas reģionā.

Ziņu lente
0