Tramps par ASV misijas pagarināšanu Polijā: mēs nevaram runāt par garantijām

© REUTERS/Carlos BarriaASV prezidents Donalds Tramps un Polijas prezidents Andžejs Duda
ASV prezidents Donalds Tramps un Polijas prezidents Andžejs Duda - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka nav apspriedis ar Polijas valsts vadītāju Andžeju Dudu garantijas jautājumā par amerikāņu karavīru uzturēšanās termiņa pagarināšanu valstī.

RĪGA, 7. jūlijs — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps paziņojis, ka nav apspriedis ar Polijas valsts vadītāju Andžeju Dudu garantijas jautājumā par amerikāņu karavīru uzturēšanās termiņa pagarināšanu valstī, informē RIA Novosti.

"Mēs neapspriedām garantijas, patlaban mēs nevaram runāt par garantijām," — uzsvēra Tramps, jautāts par to, vai pārrunu gaitā panāktas amerikāņu karavīru uzturēšanās termiņa pagarināšanas garantijas.

Polijas un ASV prezidenti Varšavā ceturtdien piedalījās divpusējā apspriedē, notika delegāciju tikšanās, kurā no Polijas puses piedalījās valsts ārlietu un aizsardzības ministri.

PGA sistēma Patriot - Sputnik Latvija
Polija saņems PGA sistēmas no ASV līdz 2022. gadam

Pēc tikšanās ar Donaldu Trampu Polijas prezidents pavēstīja, ka abu valstu vadītāji apsprieduši arī gaidāmās Baltkrievijas un Krievijas mācības "Rietumi 2017".

Andžejs Duda informēja, ka sarunā apspriesta drošības situācija, ņemot vērā notikumus "mūsu Eiropas daļā".

"No šī viedokļa nav šaubu, ka amerikāņu karavīru un NATO kareivju klātbūtne Polijā ir pilnīgi pamatota," — piebilda Polijas prezidents.

"Mēs ar prezidenta kungu šo jautājumu vēl apspriedīsim," — informēja Duda un piebilda, ka pārrunās puses vienojušās par Polijas prezidenta vizīti ASV nākamgad.

Patlaban Polijā dislocēta ASV mehanizētā brigāde — 3,5 tūkstoši cilvēku.

© REUTERS/Carlos BarriaASV prezidenta Donalda Trampa un Polijas valsts vadītāja Andžeja Dudas rokasspiediens
Президент США Дональд Трамп обменивается рукопожатием с президентом Польши Анджеем Дудой в Варшаве - Sputnik Latvija
ASV prezidenta Donalda Trampa un Polijas valsts vadītāja Andžeja Dudas rokasspiediens

Donalds Tramps pavēstījis, ka Krievijai jāpārtrauc situācijas destabilizācija Ukrainā un atbalsta sniegšana Irānas un Sīrijas valdībām.

"Krievijai jāpārtrauc Ukrainas destabilizācija, jāpārtrauc tādu režīmu atbalsts kā Sīrijā vai Irānā." — teica Tramps savā uzrunā Varšavā.

Tāpat ASV prezidents pieprasīja, lai Krievija "pievienotos atbildīgu valstu kopienai cīņā ar kopīgajiem ienaidniekiem un civilizācijas aizsardzībā".

Ziņu lente
0