Skandalozais deputāts Edvīns Šnore nav ieradies EDSO PA sesijā Minskā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
EDSO Parlamentārās asamblejas sesijas Latvijas delegācijas vadītājs Edvīns Šnore nezināmu iemeslu dēļ nav ieradies Baltkrievijā, kurp viņu ierosināja nelaist aktīvisti no Latvijas pēc viņa vārdiem par "krievu utīm".

RĪGA, 6. jūlijs — Sputnik. Latvijas Saeimas deputāts Edvīns Šnore nav ieradies Minskā, lai piedalītos EDSO Parlamentārās asamblejas sesijā, vēsta Sputnik Baltkrievija.

5. jūlijā izstāžu centrā "BelEkspo" sākās EDSO Parlamentārās asamblejas ikgadējā sesija, uz ko sapulcējās vairāk nekā 300 parlamentārieši no dažādām valstīm. Līdz 9. jūlijam politiķi apspriedīs būtiskus jautājumus drošības, politikas, cilvēktiesību, zinātnes un daudzās  citās jomās.

Edvīns Šnore - Sputnik Latvija
Ierosināts atņemt Triju zvaigžņu ordeni Edvīnam Šnorem par viņa izteikumiem

Šogad EDSO asamblejas sesija norit ar lozungu "Savstarpējās uzticēšanās un sadarbības nostiprināšana EDSO reģionā miera un uzplauksmes vārdā".

Tika plānots, ka Latvijas delegāciju vadīs Šnore, taču sarakstos viņa uzvārds nav atrodams, un EDSO PA sekretariāts pavēstīja Sputnik, ka viņa vizīte ir atcelta. Pats Šnore nav sniedzis nekādus paskaidrojumus par atteikšanos piedalīties EDSO PA sesijā.

Pēc Šnores izteikumiem par "krievu utīm" aktīvistu grupa nosūtīja vēstuli Baltkrievijas prezidentam Aleksandram Lukašenko ar lūgumu anulēt Šnores vīzu un aizliegt viņam iebraukšanu valstī.

Nav zināms, vai deputāts nav ieradies Minskā šī lūguma dēļ.

Ziņu lente
0