Politika

Lietuvas prezidente Varšavā tiksies ar Trampu

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasLietuvas prezidente Daļa Grībauskaite
Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Daļa Grībauskaite tiksies ar Donaldu Trampu Centrālās un Austrumeiropas valstu samitā, ko ASV prezidents apmeklēs kā īpašais viesis.

RĪGA, 5. jūlijs — Sputnik. Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite piedalīsies "Triju jūru iniciatīvas" samitā Varšavā, kur plāno tikties ar ASV prezidentu Donaldu Trampu, informē Sputnik Lietuva.

Tramps piedalīsies Centrālās un Austrumeiropas valstu vadītāju samitā kā īpašais viesis.

"Ceturtdien, 6. jūlijā Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite piedalīsies "Triju jūru iniciatīvas" samitā Varšavā. Notiks valsts vadītājas tikšanās ar ASV prezidentu Donaldu Trampu," — teikts Prezidenta pils preses dienesta paziņojumā.

Baltijas valstu vadītāju tikšanās ar ASV viceprezidentu Maiku Pensu notiks jūlija nogalē Tallinā.

Samitā Varšavā plānots apspriest Eiropas nākotnes jautājumus, transporta un enerģētisko projektu īstenošanu. Pēc tikšanās plānota kopīga politiskā deklarācija.

Polijas karogs - Sputnik Latvija
Politico: Donaldu Trampu gaida silta uzņemšana Polijā

"Triju jūru iniciatīvu" ierosināja Horvātija un Polija pērn Dubrovnikā. "Adrijas-Baltijas-Melnās jūras" iniciatīvā piedalās Latvija, Lietuva, Igaunija, Polija, Čehija, Rumānija, Bulgārija, Ungārija, Austrija, Horvātija un Slovēnija.

Tikšanās organizēta ar mēķi pastiprināt politiskos, uzņēmējdarbības un transporta sakarus, stimulēt kravu un pasažieru plūsmu pieaugumu, stiprināt sadarbību novāciju un digitālo tehnoloģiju jomās, likvidēt "kenerģētiskās salas", kā arī iekļaut reģionālos elektroenerģijas un gāzes tirgus ES kopīgajā enerģētikas tirgū.    

Ziņu lente
0