Londona gatava atbildēt kiberuzbrukumiem ar aviācijas uzlidojumiem

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasLielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Fellons. Foto no arhīva
Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Fellons. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas rīcībā ir kiberieroču arsenāls, kas tiek izmantots cīņai ar "Islāma valsti" Irākā un Sīrijā.

RĪGA, 28. jūnijs — Sputnik. Londona gatava izmantot parastos ieročus, tostarp aviāciju, atbildot uz hakeru uzbrukumiem, kas apdraud valsti, paziņojis Lielbritānijas aizsardzības ministrs Maikls Fellons, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz izdevumu Times.

Хакер - Sputnik Latvija
Hakeri izmanto amerikāņu "tārpu" Stuxnet banku aplaupīšanai

Londonas atbildes reakcija uzbrukumam internetā var sekot "no gaisa, zemes, jūras vai kibertelpas", atzīmējis ministrs.

Lielbritānijas rīcībā ir kiberieroču arsenāls, kas tiek izmantots cīņai ar "Islāma valsti" Irākā un Sīrijā. Fellons norāda, ka karaliste demonstrējusi šo ieroču efektivitāti un kļuvusi par vienu no pirmajām valstīm, kas ieteikušas NATO tehnoloģijas militārā bloka misiju atbalstam.

Londona mudina NATO pielīdzināt hakeru uzbrukumus parastajiem bruņotajiem uzbrukumiem. Šādā gadījumā agresija pret vienu no alianses dalībvalstīm tiks uzskatīta par uzbrukumu NATO, atzīmēja Times.

Iepriekš kļuva zināms, ka Lielbritānijas parlamenta datortīkls pārcietis hakeru uzbrukumu. Ļaundariem izdevies uzlauzt cairākas deputātu pastkastīšu paroles parlamenta serverī.

Ziņu lente
0