128 gadus vecs vīrietis no Argentīnas apgalvo, ka viņš ir Hitlers

© AP Photo / Natacha PisarenkoNacistu artefakti. Foto no arhīva
Nacistu artefakti. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vīrietis, kurš uzskata sevi par Hitleru, pastāstīja, ka nolēma atklāties pēc ilgas slēpšanās, jo Mossad oficiāli atteikusies no savas nacistu kara noziedznieku vajāšanas politikas 2016.gadā.

RĪGA, 25.jūnijs — Sputnik. 128 gadus vecais vīrietis no Saltes Argentīnā paziņoja, ka viņš patiesībā ir bijušais nacistu līderis Ādolfs Hitlers un pēdējos 70 gadus pavadījis aizsegā, vēsta Sputnik Lietuva ar atsauci uz Sputnik International.

Un kaut gan viņa paziņojums izskatās ne pārāk līdzīgs patiesībai, neskatoties uz to, tas sakrīt ar nesen valstī atrastajiem fašistu artefaktiem. Sniedzot interviju vietējiem medijiem, vācu imigrants pastāstīja, ka 1945.gadā ieradās Argentīnā ar pasi (uzskatāms viltotu) ar Hermaņa Gutenberga vārdu, kuru viņam izsniedza gestapo līdz ar Otrā pasaules kara beigām.

Tāpat viņš piebilda, ka nolēma atklātiem pēc savas ilgās slēpšanās, jo Mossad (Izraēlas slepenais dienests — Sputnik) oficiāli atteicās no savas nacistu kara noziedznieku vajāšanas politikas 2016.gadā. Iepriekš Mossad lielākā darba daļa bija bijušo nacistu sagūstīšana, kuri slēpās Latīņamerikā, un par visslavenāko piemēru tam kļuva Ādolfa Eihmaņa nolaupīšana 1960.gadā. Turklāt, vīrietis grasās publicēt autobiogrāfiju septembrī un "atjaunot" savu sabiedrības imidžu.

Разрушенный город Лиепая - Sputnik Latvija
1941. gada 22. jūnijs: Latvijas aizmirstā vēstures lappuse

"Mani vainoja daudzos noziegumos, kurus es nekad neesmu pastrādājis. Tādēļ man nācās pusi savas dzīves pazaudēt, slēpjoties no ebrejiem, tāpēc esmu jau saņēmis savu sodu. Visi mani uzskatīja par slikto vien tāpēc, ka mēs zaudējām karu. Kad cilvēki izlasīs manu vēstures versiju, viņi izmainīs savu viedokli par mani, " teica Gutenbergs/Hitlers.

Laikā, kad galvenie vēsturnieki universāli piekrita, ka Hitlers izdarīja pašnāvību 1945.gada 30.aprīlī Fīrerbunkurā, Berlīnē, kad Sarkanā Armija bija jau vācu galvaspilsētā, daži alternatīvie vēsturnieki izteica minējumu, ka fīrers, iespējams, aizbēdzis uz Latīņameriku, kā to darīja daudzi citi nacisti kara beigās.

2016.gada jūlijā Abels Basti publicēja pārskatīto izdevumu "Hitlers trimdā", kurā izteica minējumu, ka padevies fīrers bēga uz Argentīnu. Tur, pēc rakstnieka viedokļa, viņš nodzīvoja desmit gadus, pirms aizbraukšanas uz Paragvaju diktatora Alfredo Strosnera aizsegā, kuram bija vācu ģimenes saknes.

Darbiniece bibliotēkā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Eksperts: atkārtoti izdota "Mein kampf" – atmaskots ļaunums

Basti savā notikumu versijā apgalvo, ka Hitlers nomira 1971.gada februārī Paragvajā.

Nav brīnums, ka maz kas tic vecīša stāstam, tostarp viņa 55 gadus vecā sieva Andžela Martinesa, kura uzskata, ka viņa šokējošie apgalvojumi ir plānprātības rezultāts. Viņa paziņoja, ka viņas vīrs nekad iepriekš nav minējis Hitleru vai nacistus līdz 2015.gadam, kad viņam sāka parādīties Alcheimera slimības simptomi.

Martinesa uzskata, ka viņas vīrs, iespējams, bija nacists, kurš jūtas vainīgs par savu pagātni.

"Dažkārt viņš pat aizmirst, kas esmu es un kur viņš bija. Viņš izskatās tā, it kā atrastos transā, pēc tam sāk runāt par ebrejiem un dēmoniem, un vēlāk atgriežas pie normālas dzīves, it kā nekas nebūtu noticis, " teica viņa

Ziņu lente
0