CNN izdzēsa rakstu par Trampa komandas "sakariem" ar Krievijas fondu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rakstu izdzēsa par "neatbilstību CNN redakcijas standartiem", taču nepaskaidroja, tieši kuriem.

RĪGA, 24. jūnijs – Sputnik. Telekompānija CNN izdzēsa no mājaslapas rakstu, veltītu Senāta izmeklēšanai par viena no Donalda Trampa pārejas komandas pārstāvja iespējamiem sakariem ar "mazpazīstamu" Krievijas tiešo investīciju fondu (KTIF), vēsta RIA Novosti.

Uzmanību raksta pazušanai pievērsa BuzzFeed. Portāla žurnālisti vērsās CNN pēc komentāriem. Pēc stundas mājaslapā parādījās redaktora piezīme. BuzzFeed tika nosūtīta atsauce uz šo piezīmi, kā atbilde uz pieprasījumu. Uz jautājumiem par to, kāda iemesla dēļ raksts tika izdzēsts, CNN pārstāvis neatbildēja.

Deutsche Bank объявил о сворачивании в России бизнеса корпоративных услуг - Sputnik Latvija
Deutsche Bank neatbildēja uz pieprasījumu par Trampa rēķinu sakariem ar Krieviju

"Šis raksts neatbilst CNN redakcijas standartiem, tāpēc mēs to izdzēsām. Saites uz to vairs nedarbojas. CNN atvainojas misteram Skaramucī," — teikts piezīmē.

Kādas tieši raksta daļas neatbilst redakcijas standartiem, redaktors neprecizē.

Entonijs Skaramucī ir viens no Trampa pārejas komandas pārstāvjiem. CNN izdzēstajā rakstā ar atsauci uz vienīgo nenosaukto avotu kongresā rakstīja par to, ka Izlūkdienesta komiteja Senātā izmeklē Skaramucī sakarus ar KTIF. Runa ir par viņa tikšanos ar fonda vadītāju Kirilu Dmitrijevu "vismaz četras dienas pirms Trampa inaugurācijas", kurā varēšot būt apspriesta sankciju atcelšana pret Krieviju.

KTIF pārstāvis, komentējot šo publikāciju, pievērsa uzmanību virknei "faktisko kļūdu" tajā, par kurām, pēc viņa vārdiem, žurnālistiem tika paziņots. Piemēram, CNN tekstā teikts, ka fonda darbību vada "Vņešekonombank". Patiesībā KTIF 2016. gadā kļuva par neatkarīgu suverenu fondu, kura darbība ar šo banku nav saistīta.

BuzzFeed žurnālists, kurš pievērsa uzmanību CNN kļūdai, atzīmēja, ka materiālu izdzēšana no mājaslapas bez jebkādiem paskaidrojumiem ir nopietns žurnālistu ētikas pārkāpums.

Ziņu lente
0