Krievijas ministra vietnieks iekļauts ASV sankciju sarakstā

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Pāriet pie mediju bankasVašingtona. Foto no arhīva
Vašingtona. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vašingtonas ierobežojumi attiecināti uz 19 cilvēkiem un 19 kompānijām, kas atrodas Krievijā un Ukrainā.

RĪGA, 20. jūnijs — Sputnik. ASV Finanšu ministrija ieviesusi sankcijas pret 38 privātpersonām un organizācijām sakarā ar situāciju Ukrainā, teikts ministrijas vietnē publicētajā paziņojumā.

Сенат США - Sputnik Latvija
Politika
ASV Senāts paplašināja sankcijas pret Krieviju

19 cilvēku sarakstā, uz ko attiecināti ierobežojumi, iekļauts arī Krievijas ekonomiskās attīstības ministra vietnieks Sergejs Nazarovs un Krievijas prezidenta speciālais pārstāvis sadarbībai ar tautiešu organizācijām ārvalstīs Aleksandrs Babakovs.

Sankciju sarakstā minēts arī baikeru centrs "Nakts vilki", ko dibinājis tāda paša nosaukuma motoklubs, un privātā militārā kompānija "Vagners". Ierobežojumi noteikti ne tikai pret privātpersonām un kompānijām no Krievijas: pasākumi attiecināti arī pret pašpasludinātās Doņeckas Tautas Republikas Centrālo republikas banku un pašpasludinātās Luganskas Tautas Republikas Valsts banku.

Jūnija vidū ASV Senāts ar balsu vairākumu apstiprināja grozījumus sankciju paplašināšanai pret Krievijas bankām un naftas un gāzes nozares uzņēmumiem.

Aprīlī ASV valsts sekretārs Rekss Tilersonas apsolīja Ukrainas prezidentam Petro Porošenko saglabāt spēkā sankcijas pret Krieviju. Iepriekš viņs apstiprināja Ukrainas ārlietu ministram Pāvelam Kļimkinam, ka ierobežojošie pasākumi saglabāsies, līdz Krievija izpildīs prasības Austrumukrainas un Krimas jautājumā.

Ziņu lente
0