Politika

Vācijas ĀM: ASV vajadzētu labot kļūdas attiecībās ar Krieviju

© REUTERS/Michaela RehleVācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels
Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācijas ārlietu ministrs kritizējis ASV Baltā nama agrāko administrāciju, kas pieļāvusi kļūdas sadarbībā ar Kremli.

RĪGA, 19. jūnijs — Sputnik. Vācijas ārlietu ministrs Zigmārs Gabriels intervijā izdevumam Welt am Sonntag sniedzis vairākus skaļus paziņojumus, ar kuriem atbildību par ASV un Krievijas attiecību pasliktināšanos, pēc būtības, uzvēlis bijušā ASV prezidenta Baraka Obamas administrācijas plecos.

"Baraka Obamas mēģinājumi pazemot Krieviju bija liela kļūda. Es joprojām ceru, ka Vašingtona šo kļūdu izlabos," — Gabriela teikto citē Sputnik Lietuva.

Pēc politiķa domām, tieši šī iemesla dēļ jaunajam ASV prezidentam Donaldam Trampam un Baltajam namam nāktos spert soli pretī pašreizējās situācijas izlabošanai attiecībās ar Kremli. Tas ir jādara, jo bez Maskavas rietumvalstīm neizdosies pārvarēt konfliktus Sīrijā, Lībijā, Ukrainā un citos karstajos punktos. Vācu diplomāts uzskata, ka būtu labi, ja Trampa komanda sāktu meklēt jaunus kontaktus un jaunas pārrunas attiecībās ar Maskavu.

Vācijas elite aizvien skaļāk kritizē Ameriku

Arī iepriekš augsta līmeņa vācu politiķi pauduši savu kritisko attieksmi pret Vašingtonu.

Krievijas un ES karogi. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Kremlī saprot Eiropas neapmierinātību ar sankciju projektu pret Krieviju

Iepriekš Zigmārs Gabriels kopīgā preses konferencē ar Austrijas kancleru Kristiānu Kernu kritizēja ASV Kongresa likumprojektu, kas paredzēja pret Krieviju vērsto sankciju paplašināšanu. Ārlietu ministra viedokli atbalstīja arī kanclere Angela Merkele, kura atbalstīja Vācijas un Krievijas kopīgos projektus enerģētiskas jomā.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, komentējot Vācijas ārlietu ministra un Austrijas kanclera paziņojumu, vēstīja, ka neapmierinātība, ko pauž Eiropa sakarā ar jaunajām pret Krieviju vērstajām sankcijām, ir saprotama un pamatota. Savukārt Krievijas Valsts domes Starptautisko lietu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Sluckis Vācijas un Austrijas viedokli jautājumā par ASV plāniem paplašināt pret Krieviju noteiktos ierobežojošos pasākumus nosauca par pavērsiena punktu.

Ziņu lente
0