Pirmais Baltijas kanāls demonstrēs Stouna filmu "Intervija ar Putinu"

© © Showtime/KomandirKrievijas prezidents Vladimirs Putins un amerikāņu kinorežisors Olivers Stouns intervijas laikā
Krievijas prezidents Vladimirs Putins un amerikāņu kinorežisors Olivers Stouns intervijas laikā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Dokumentālās filmas pirmizrāde jau notikusi kanālā Showtime; Olivers Stouns uzskata, ka ASV iedzīvotājiem ir jāuzzina Putina viedoklis.

RĪGA, 19. jūnijs — Sputnik. Krievvalodīgais televīzijas kanāls Pirmais Baltijas kanāls 19. jūnijā demonstrēs amerikāņu režisora Olivera Stouna dokumentālo filmu "Intervija ar Putinu".

Savu filmu Olivers Stouns veidoja divus gadus. Jau uzņemšanas laikā amerikāņu mediji sāka izteikt režisoram pārmetumus par prokrievisku pozīciju un simpātijām pret prezidentu Putinu. Iepriekš Stounu tieši tāpat kritizēja par antiamerikānisko noskaņojumu filmā par konfliktu Ukrainā, kā arī intervijām ar Kubas un Venecuēlas līderiem — Fidelu Kastro un Ugo Čavesu.

Amerikāņu režisors patiešām pauž simpātijas Krievijas līderim, kuru uzskata par gudru un pieticīgu cilvēku.

Malaizijas lidmašīnas Boeing avārija Ukrainā - Sputnik Latvija
Putins: ASV nekad neatklās informāciju par MH17 katastrofu
Vairākas Krievijas prezidenta Vladimira Putina intervijas režisoram Oliveram Stounam publicētas arī grāmatās un laistas klajā audiogrāmatas formātā. Grāmatā publicēti arī avoti un dokumenti, kas sniedz lasītājam dziļāku izpratni par izskatītajām tēmām.

Stouna intervijas ar Vladimiru Putinu bija ierakstītas no 2015. gada jūlija līdz 2017. gada februārim. Krievijas valsts vadītājs pastāstīja amerikāņu režisoram par vecākiem un ģimeni, dalījās savās personiskajās atmiņās. Protams, galvenās tēmas ir Krievijas un ASV attiecības, cīņa pret terorismu un mijiedarbība ar NATO. Putinam tika uzdoti jautājumi arī par PSRS iziršanu, demokrātiju Krievijā, Krimas pievienošanos Krievijai un karu Sīrijā.

Arī Putins uzdeva savu jautājumu Stounam — vai viņam ir gadījies saņemt sitienus. Stouns atzina, ka ir nācies. "Tad jums nenāksies pierast, jo jūs dabūsiet," — teica Putins par sekām, ko nesīs filmas un grāmatas nāksana klajā.

"Tas ir to vērts, ja nesīs mieru un apziņu pasaulē," — bija Stouna atbilde.

Putins uzaicināja režisoru doties uz Krieviju "ārstēties", ja viņš tiks piekauts. Stouns atzina, ka lepojas ar savu darbu. "Iepazīsti ienaidnieku" — tādi bija Stouna filmas reklāmas plakāti, taču filma nebūt nestāsta par ienaidnieku.

Ziņu lente
0