Luganskā paziņoja, ka Ukrainas Bruņotie spēki apšauda savas teritorijas

© AFP 2023 / ANATOLII STEPANOV Ukrainas Bruņotie spēki. Foto no arhīva
Ukrainas Bruņotie spēki. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Ukrainas Bruņoto spēku specvienības turpina veikt apdzīvoto vietu apšaudi savā teritorijā ar mērķi vainot tajā Tautas Republikas, " paziņoja Andrejs Maročko.

RĪGA, 18.jūnijs — Sputnik. Ukrainas spēkvienības atklājušas uguni savai teritorijai, lai pēc tam apvainotu Luganskas Tautas Republikas (LTR) specvienības Minskas vienošanās pārkāpumos, paziņoja sestdien žurnālistiem oficiālais sevis pasludinātās Luganskas Tautas Republikas Tautas milicijas pārstāvis Andrejs Maročko, vēsta RIA Novosti.

"Ukrainas Bruņoto spēku specvienības turpina veikt apdzīvoto vietu apšaudi savā teritorijā ar mērķi vainot tajā Tautas Republikas," - paziņoja spīkeris.

UBS karavīrs bruņumašīnā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Doņecka informē par islāmistu bataljona un mīnmetēju dislokāciju Donbasā

Viņš skaidroja, ka Ukrainas medijos parādījusies informācija par to, ka LTR Tautas milicija apšaudījusi apdzīvoto vietu Sčastje pie Donbasa robežas. Maročko apgalvo, ka šī informācija neatbilst patiesībai. Spīkers piebilda, ka 15.jūnijā Ukrainas Bruņotie spēki apšaudīja sevis kontrolētās Zolotoje daļu, kā rezultātā, pēc viņa vārdiem, bojājumus guva piecas dzīvojamās mājas un saimniecības celtnes.

"Vēl viens Ukrainas spēkvienību kontrolēto apdzīvoto vietu apšaudes iemesls ir iekšējās nesaskaņas un ietekmes jomu sadalīšana, kura visbiežāk beidzas traģiski, pirmām kārtām, to apdzīvoto vietu iedzīvotājiem, kur atrodas pretinieku specvienības," - precizēja Maročko.

Pēc viņa viedokļa, šie fakti kārtējo reizi apstiprina, ka Kijeva negrasās "veikt mierīgu dialogu situācijas noregulēšanā Donbasā".

Ziņu lente
0