Mediji: Baltais nams pieprasa militāro darbību paplašināšanu Sīrijā

© DELIL SOULEIMAN / AFPASV militārās tehnikas dislokācija pie Darbasijas ciema Sīrijā
ASV militārās tehnikas dislokācija pie Darbasijas ciema Sīrijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Divas Baltā nama augstās amatpersonas uzstāj uz militāro darbību paplašināšanu Sīrijā, taču Pentagona vadītājs iestājas pret.

RĪGA, 18.jūnijs — Sputnik. Divas Baltā nama augstās amatpersonas uzstāj uz militāro darbību paplašināšanu Sīrijā, taču Pentagona vadītājs iestājas pret, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz izdevumu Foreign Policy un tā avotiem, kuriem zināma situācija.

Pēc izdevuma datiem, Baltā nama Nacionālās drošības padomes izlūkdienesta direktors Ezra Koenigs un NDP padomnieks Tuvo Austrumu jautājumos Dereks Harvijs vēlas, lai ASV pāriet uzbrukumā Sīrijas dienvidos, taču aizsardzības ministrs Džeimss Metiss vairākas reizes noraidījis viņu piedāvājumu.

Viņš, kā arī daži Baltā nama darbinieki un militārās komandēšanas pārstāvji uzskata to par "riskantu soli", kas var vest pie "bīstamas konfrontācijas ar Irānu", un šai sadursmei var sekot trieciens Irākā un Sīrijā izvietotajiem amerikāņu militārajiem spēkiem, vēsta izdevums.

Krievija publicējusi Sīrijā iznīcināta ISIS komandpunkta fotogrāfiju - Sputnik Latvija
Krievija publicējusi Sīrijā iznīcināta ISIS komandpunkta fotogrāfiju

Metiss, Bruņoto spēku štābu priekšnieku apvienotās komitejas vadītājs ģenerālis Džozefs Danfords un ASV prezidenta pārstāvis koalīcijā pret radikāļu grupējumu "Islāma valsts" Brets Makgerks iestājas par fokusēšanos uz nemiernieku izspiešanu no atbalsta punktiem, tai skaitā Rakā, raksta Foreign Policy.

Iepriekš tika ziņots, ka amerikāņu militārie spēki pārdislocēja no Jordānijas uz Atanfas bāzi Sīrijas dienvidos reaktīvās raķešu palaišanas sistēmas HIMARS. Tāpat koalīcija raidījusi jau trešo triecienu pēdējā mēneša laikā Sīrijas valdības spēkiem Atanfas rajonā.

Kā paziņojis oficiālais koalīcijas pārstāvis Raiens Dilons, tika iznīcināts tanks un artilērijas iekārtas, kuras "pietuvojās tuvāk nekā pieļaujams un radīja draudus koalīcijas sabiedrotajiem spēkiem".

Ziņu lente
0