Su-27 pilots "salutēja" amerikāņiem B1 pārtveršanas laikā virs Baltijas

© Sputnik / Артем Житенев / Pāriet pie mediju bankasKrievijas iznīcinātājs Su-27. Foto no arhīva
Krievijas iznīcinātājs Su-27. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas iznīcinātājs, kurš pacēlās, lai pārtvertu amerikāņu bombardētāju virs Baltijas, pielidoja tik tuvu, ka varēja skaidri redzēt pilotu, kura žests līdzinājās kolēģa "salutēšanai".

RĪGA, 18.jūnijs — Sputnik. Amerikāņu bombardētāja pilots, kurš piedalījās Baltops mācībās, nofilmēja, kā Krievijas iznīcinātājs Su-27 pavada amerikāņu lidmašīnu tuvā attālumā. Aina atgādina "Labākā šāvēja" filmas kadrus, vēsta Sputnik Igaunija ar atsauci uz britu tabloīdu The Sun.

Eurofighter Typhoon - Sputnik Latvija
Lielbritānijas iznīcinātāji pavadījuši gaisā Krievijas bumbvedējus

"Dramatiskie kadri", kā tos sauc The Sun, iemūžināja brīdi, kad Krievijas iznīcinātājs pārtver ASV bombardētāju virs Baltijas jūras. Videoieraksts, kurš tika nofilmēts no amerikāņu lidmašīnas kabīnes, rāda, ka Krievijas Su-27 pietuvojās apmēram 30 metru tuvumā un pēc tam veica manevru.

Kadros redzams, ka Su-27 pietuvojās ASV Gaisa spēku bombardētāja labajam bortam. Iznīcinātājs pielidoja tik tuvu, ka viņa kabīnē var atpazīt krievu pilotu. Noteiktā brīdī rodas iespaids, ka viņš rāda žestu savam amerikāņu kolēģim, kas līdzinās sveicienam. Tas atgādina ainu ar Tomu Krūzu asa sižeta filmā "Labākais šāvējs" (Top Gun), atzīmē tabloīds.

Krievijas iznīcinātājs Su-27 pacēlās 9.jūnijā, lai pārtvertu amerikāņu lidmašīnas virs Baltijas jūras, kuras piedalījās Baltops mācībās. ASV Aizsardzības ministrijas oficiālajā Twitter mikroblogā ieprikš tika publicēti kadri, kuros iemūžināts Su-27, kas pavada bombardētāju B-52, divus virsskaņas ātruma bombardētājus B-1B Lancer, kā arī uzpildes lidmašīnu  KC-135R.

Krievijas bumbvedēju uzbrukums kaujinieku noliktavām Sīrijā - Sputnik Latvija
Video
Krievijas bumbvedēju uzbrukums kaujinieku noliktavām Sīrijā
"Bija pārtveršana no Krievijas lidmašīnas puses. Tā bija parasta un droša pārtveršana, kādu ir bijis daudz, " paziņoja oficiālais Pentagona pārstāvis Džefs Deiviss. Pēc viņa vārdiem, šajā gadījumā incidents neizraisīja ASV uztraukumu.

ASV Militārie gaisa spēki pārveda tālāka lidojuma attāluma bombardētājus B-52 un B-1B Lancer uz Lielbritāniju jūnija sākumā. CNN paziņoja, ka bombardētāji būs iesaistīti mācību manevru sērijā, kuras lielākoties notiks Krievijas robežu tuvumā, tostarp Baltijas reģionā tās ir Baltops 2017 un Saber Strike.

Maskava uzskata bombardētāju pārvešanu no ASV uz Eiropu par "destabilizējošu soli", paziņoja Krievijas ĀM Apbruņojuma neizplatīšanas un kontroles jautājumu departamenta direktors Mihails Uļjanovs.

Ziņu lente
0