Bild: Ukraina draud ar cietumsodu grupai Scooter par uzstāšanos Krimā

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasЭйч Пи Бакстер, архивное фото
Эйч Пи Бакстер, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vācu un ukraiņu mediji kritizē grupu par lēmumu uzstāties "okupētajā teritorijā".

RĪGA, 16.jūnijs – Sputnik. RIA Novosti ar atsauci uz avīzi Bild ziņo par vācu grupas Scooter grupas mūziķu nosodīšanu, kuri taisās augustā uzstāties ZB Fest festivālā Balaklavā.

Vācu un ukraiņu mediji kritizē grupu par lēmumu uzstāties "okupētajā teritorijā".

Piemēram, Rebeka Harmsa, Zaļo partijas pārstāve Eiroparlamentā, pārliecināta, ka Scooter "atbalsta Putina pozīciju".

"Grupai Scooter, liekas, nospļauties par to, ka Krimu nelikumīgi okupēja Krievijas karaspēki un, ka viņi, uzstājoties tur, atbalsta Putina pozīciju," — paziņoja viņa Bild.

Politiķe, kas nodarbojas ar Krimas tatāru tiesību aizsardzību, piedāvāja grupas dalībniekiem sazināties ar Eirovīzijas 2016 uzvarētāju Džamalu.

Aktieris Ivars Kalniņš - Sputnik Latvija
Ivars Kalniņš iekļauts skandalozajā "Myrotvorets" sarakstā

"Tad viņi sapratīs, cik nekaunīgi un bezatbildīgi uzvedas vācu mūziķi un dejotāji, kuri kļūst par Putina instrumentu, kurš pārvērta Krimu par lielāko militāro bāzi Melnajā jūrā," — pauž savu sašutumu viņa.

Tāpat Bild atzīmēja, ka Ukrainā tiem draud kriminālā atbildība. Pēc Ukrainas galvenā ģenerālprokurora vietnieka Jevgēnija Jeņina vārdiem, ja grupa ieradīsies Krimā bez speciālas atļaujas, tās dalībnieki riskēs nokļūt cietumā ar termiņu no viena līdz astoņiem gadiem. Situāciju pasliktina arī tas, ka mūziķi šogad plānoja ierasties Kijevā. Scooter vokālists H.P. Baxxter izteica Bild savu izbrīnu sakarā ar izveidojušos situāciju.

"Mēs braucam uz Krimu ne jau tāpēc, lai nodarbotos ar politiku, bet gan tāpēc, ka tur dzīvo mūsu fani. Mums ir, ko viņiem parādīt," — teica viņš. Līdzīgs viedoklis ir arī grupas menedžerim Jensam Telem.

"Mēs pat nezinājām, ka iesaistāmies politiskajā konfliktā. Mūsu mūzika ir pilnība apolitiska, un mēs gribētu atturēties no politiskajiem jautājumiem. Mēs braucam uz Ukrainu un uz Krieviju kopš 1995.gada, mums tur ir daudz fanu, kuri ar nepacietību gaida Scooter," — citē viņu Bild.

Lolita Miļavska - Sputnik Latvija
Dziedātājai Lolitai liegta iebraukšana Ukrainā slimās meitas apmeklējumam

Avīze pievērsa uzmanību tam, ka blakus uzstāšanās datumam Balaklavā oficiālajā grupas mājas lapā nav norādīta valsts, vienīgi pilsēta. Tele atzina, ka tam ir iemesls. "Mēs to izdarījām speciāli. Mēs nevēlamies padarīt situāciju par sprādzienbīstamu, vēlamies palikt neitrāli," — uzsvēra viņš.

Krima kļuva par Krievijas teritoriju 2014. gada pavasarī pēc referenduma. Par atkalapvienošanos nobalsoja vairāk nekā 95% pussalas iedzīvotāju. Taču Kijeva vēl aizvien uzskata šo teritoriju par savu un mēģina sodīt tos, kuri apmeklē to bez savlaicīgas Ukrainas atļaujas saņemšanas.

1993.gadā dibinātā grupa Scooter ir viena no slavenākajām vācu grupām. Scooter spēlē dažādu žanru tehno mūziku. Tās pēdējais albums Ace iznācis 2016.gadā.

ZB Fest festivālā tāpat uzstāsies L’One, Ļeņingrad, Seryoga, Dima Bilans, Gradusi un Brigada S.

Ziņu lente
0