Politika

Ukrainas ĀM vadītājs pastāstīja, par ko Porošenko grib parunāt ar Trampu

© Sputnik / Михаил Палинчак / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Украины Пётр Порошенко
Президент Украины Пётр Порошенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Iepriekš mediji vēstīja, ka nākamnedēļ Porošenko varētu ierasties ASV valsts vizītē un tikties ar Trampu.

RĪGA, 15. jūnijs – Sputnik. Ukrainas prezidents Petro Porošenko pārrunu laikā ar ASV prezidentu Donaldu Trampu grasās rosināt jautājumu par spiedienu uz Krieviju Minskas vienošanās izpildīšanā un "pieejas sniegšanai okupētajā Krimā" starptautiskajai sabiedrībai vēsta RIA Novosti atsaucoties uz ukraiņu izdevumu "Segodņa".

"Zināms tas, ka tikšanās notiks. Protams, mēs tai gatavojamies," — apstiprināja Ukrainas ārlietu ministrs Pavēls Kļimkins un piebilda, ka precīzu pārrunu datumu tuvākajā laikā paziņos Porošenko preses sekretārs.

"Ir jāsaglabā intriga, es taču nevaru atņemt darbu savam draugam Svjatam Cegolko, viņš izdarīs atbilstošu paziņojumu tuvākajā laikā, protams, vienlaikus ar mūsu amerikāņu draugiem. Bet mēs strādājam ar tikšanās saturisko daļu. Principā tam tika veltītas manas pēdējās vizītes Vašingtonā," — teica viņš.

"Protams, galvenais jautājums ir tas, ko mēs spēsim izdarīt kopā ar visiem mūsu draugiem, ar amerikāņu draugiem un ar Eiropas Savienību, ar "Lielo septītnieku", lai spiestu Krieviju pildīt Minskas vienošanās. Kā mēs turēsim mūsu fronti pret okupēto Krimu un ko mēs varēsim izdarīt, lai starptautiskajai sabiedrībai galu galā būtu pieeja okupētajai Krimai," — citē izdevums Ukrainas ĀM vadītāju.

Последствия обстрелов в Донецкой области - Sputnik Latvija
Viedoklis
Minskas protokoliem – divi gadi: te miers, te karš
Pēc Kļimkina vārdiem, galvenā pārrunu tēma būs abpusējā sadarbība. "Un tā ir palīdzība Ukrainas reformām, tas, ka mums ir policija, tas ir pateicoties mūsu amerikāņu draugiem. Tas, ka mums ir korupcijas apkarošanas sistēma, tas arī ir lielākoties pateicoties viņiem. Jāiet tālāk, un, protams, es nevaru paiet garām drošības sadarbībai. Bez sadarbības drošības nodrošināšanā mēs nevaram iedomāties nevienu nopietnu sarunu," — teica viņš.

Tāpat ministrs pastāstīja par citām plānotajām Porošenko pārrunām ar pasaules līderiem.

"Būs vēl dažas tikšanās. Šī patiesi diplomātiskā un politiskā aktivitāte fokusējas uz tā, ka nesen prezidents tikās ar Vācijas kancleri, tiksies arī ar Francijas prezidentu. Būs arī citas tikšanās, tostarp Briselē. Tādējādi šobrīd mums ir ļoti koncentrētas un fokusētas aktivitātes periods," — piebilda viņš.

Ziņu lente
0