Politico paziņojis, ka "Krievijas propaganda" iznīcina ASV armiju

© Sputnik / Sergey MelkonovASV bruņoto spēku karavīri. Foto no arhīva
ASV bruņoto spēku karavīri. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izdevums secina, ka " Kremļa kampaņa " var ietekmēt ASV karavīru spēju "pretoties turpmākai Krievijas agresijai".

RĪGA, 13. jūnijs — Sputnik. Amerikāņu izdevums Politico publicējis rakstu, kurā pavēstījis par ASV bruņoto spēku apdraudējumu no "Krievijas propagandas" puses, vēsta RIA Novosti.

Par aizdomīgu izdevums uzskata dažu amerikāņu vietņu "prokrievisko" noskaņojumu — pārsvarā tās paredzētas veterāniem un neuzticas populārajiem medijiem. Periodiski tās pārpublicē rakstus no tādām Krievijas vietnēm, kā, Krievijas ZA Austrumu pētniecības institūta žurnāls, piemēram, par situāciju Ukrainā un Sīrijā.

ASV Valsts departaments. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Valsts departamenta atklājums: patiesība tomēr pastāv

Turklāt, vēsta Politico, Facebook tīklā "Krievijas aģenti" slepus izvilina informāciju no amerikāņu karavīriem, sadraudzējoties ar viņiem aiz pievilcīgu sieviešu maskas. Sadraudzējušās sociālajā tīklā, viņas var "publicēt propagandu, kas tiks rādīta draugu ziņu lentē".

Par "propagandisku" un "nepārbaudītu" izdevums dēvē ziņu par vecākā leitnanta Aleksandra Prohorenko nāvi Sīrijā 2016. gadā — viņš izsauca uguni uz sevi, kad viņu ielenca kaujinieki. Amerikāņu karavīri sociālajos tīklos apbrīnoja Krievijas virsnieku, atzina viņa varoņdarbu, pastāstīja Politico bijusī kareive Serēna Moringa. Pēc viņas teiktā, tas viņu "satraucis", kā arī sašutumu radījis faksts, ka pazīstami karavīri kļuvuši par "Putina pielūdzējiem".

Bijušais NATO virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Filips Brīdlovs paziņojis laikrakstam, ka šādas simpātijas pret Krieviju ir "Kremļa saskaņotās kampaņas" sekas.

Politico apgalvo, ka Pentagons ir acīmredzami uztraucies. Pašā resorā tomēr laikrakstam nav komentējuši ziņas par apsūdzībām, tikai paziņojuši, ka cenšas paaugstināt darbinieku informētību par jaunajiem draudiem kibertelpā.

Tomēr laikraksts secina, ka " Kremļa kampaņa " var ietekmēt ASV karavīru spēju "pretoties turpmākai Krievijas agresijai".

Ziņu lente
0