Politico pastāstīja, kā ASV Senāts gatavo "triecienu" Krievijai

© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Pāriet pie mediju bankasKapitolija ēka Vašingtonā
Kapitolija ēka Vašingtonā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Jebkurš kongresmenis, kurš nevēlas sodīt Krieviju par nodarījumu, ir demokrātijas nodevējs," – uzskata republikāņu senators Lindsijs Grēms.

RĪGA, 12. jūnijs — Sputnik. ASV Republikāņu un Demokrātu partiju pārstāvji Senātā gatavo vienošanos pret Krieviju vērsto sankciju pastiprināšanai, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Politico publicēto informāciju.

Galvenais kavēklis — domstarpības jautājumā par to, cik spēcīgam jābūt šim jaunajam "triecienam" Krievijai, teikts Politico rakstā. Demokrāti plāno ar likumu aizliegt Donaldam Trampam mīkstināt esošās sankcijas, kā arī ieviest jaunas sakarā ar pārmetumiem Krievijai par iejaukšanos prezidenta vēlēšanās.

Сенат США - Sputnik Latvija
Politika
Politico: Amerikāņu senatori ir gatavi "sodīt" Krieviju jau šonedēļ

Republikāņi noskaņoti piesardzīgāk, taču arī viņu vidū ir politiķi, kuri atbalsta pašreizējo sankciju paplašināšanu un jaunu ierobežojošo pasākumu noteikšanu, piemēram, senators Lindsijs Grēms.

"Jebkurš kongresmenis, kurš nevēlas sodīt Krieviju par nodarījumu, ir demokrātijas nodevējs," — paziņoja Lindsijs Grems svētdien telekanāla CBS ēterā. Pēc viņa domām, tamlīdzīgu nodevību pieļaus arī Tramps, ja atteiksies parakstīt likumprojektu pēc tā apstiprināšanas Kongresā.

Sankciju apstiprināšana Senātā nesīs lielākos panākumus republikāņu vairākuma līderim Mičam Makkonelam, kurš piekrita iekļaut pret Krieviju vērstās sankcijas procedūras balsojumā par likumprojektu, kas skar sankcijas pret Irānu. Demokrātu mazākuma līderis Čaks Šumers brīdinājis: ja ierosinātās sankcijas pret Krieviju nebūšot pietiekami stingras, demokrāti atteikšoties atbalstīt sankciju projektu pret Irānu, vēsta izdevums.

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Kopš pirmajām darba dienām Trampa administrācija gribējusi atcelt sankcijas pret Krieviju

Ja plānotais "trieciens" notiks, likumprojekts pēc procedūras balsojuma jāapstiprina Senātā, pēc tam jāpārvar Pārstāvju palāta — tikai pēc tam tas nokļūs uz galda Baltajā namā. Iepriekš apakšpalātas spīkeris Pols Raiens atzīmējis, ka pirms jaunu sankciju ieviešanas likumdevējiem jānoskaidro, kā tieši Krievija "iejaukusies" prezidenta vēlešanās, atgādina Politico.

ASV jau vairākkārt pārmetusi Krievijai "iejaukšanos" prezidenta vēlēšanās. Krievija noraida šādas apsūdzības, norādot uz absolūtu pierādījumu trūkumu tajās.

Ziņu lente
0