Krievijas spēku Sīrijā komandieris apsūdzējis ASV koalīciju sazvērestībā ar ISIS

© NewsTeam / Pāriet pie mediju bankasSagrautā Omeijādu mošeja Alepo. Foto no arhīva
Sagrautā Omeijādu mošeja Alepo. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV vadītā koalīcija, kurā iekļautas arī kurdu bruņotās nodaļas, brīvi izlaiž no Rakas rajona ISIS kaujiniekus, nevis likvidē teroristus, paziņoja Krievijas karaspēka grupējuma Sīrijā komandieris.

RĪGA, 11. jūnijs — Sputnik. Krievijas spēku Sīrijā komandieris ģenerālpulkvedis Sergejs Surovikins apsūdzējis ASV vadīto starptautisko koalīciju un Sīrijas opozīciju sazvērestībā ar teroristisko organizāciju "Islāma valsts", kas aizliegta vairākās pasaules valstīs, vēsta Sputnik Lietuva.

"Tā vietā, lai iznīcinātu teroristus, kas vainojami simtiem un tūkstošiem Sīrijas civiliedzīvotāju bojāejā, ASV vadītā koalīcija līdz ar viņu kontrolēto "Demokrātisko spēku savienību" vienojusies ar ISIS vadoņiem, kuri bez cīņas atkāpjas no ieņemtajām apdzīvotajām vietām un dodas uz provincēm, kur aktīvi strādā Sīrijas valdības spēki," — Surovikina teikto citē aģentūra RIA Novosti.

Krievijas sabiedriskās kustības Reformas - jaunais kurss priekšsēdētājs, politisko zinātņu kandidāts Sergejs Žuravskis - Sputnik Latvija
Viedoklis
Eksperts: "Baltās ķiveres" atstrādā CNN samaksāto naudu

Pēc viņa domām, rodas iespaids, ka, aizbildinoties ar cīņu pret starptautisko terorismu Sīrijas teritorijā, amerikāņi izmanto ISIS, lai pretotos valdības spēku kustībai uz priekšu.

Surovikins pavēstīja, ka Krievijas bruņoto spēku grupējums Sīrijā seko situācijai Rakas rajonā, kur kaujinieki nekavēti pamet pilsētu.

Savukārt Pentagons noliedza informāciju par to, ka kaujinieki bez kavēkļiem pamet Raku. "Izolācija ir pietiekami stingra. Viņi (kaujinieki — red.) ir izolēti," — RIA Novosti pavēstīja Pentagona oficiālais pārstāvis Džefs Deiviss.

Vienlaikus viņš atzina, ka "cilvēki, kuri nav tērpti formastērpos, var izkļūt".

Surovikins atzīmēja, ka Sīrijas bruņotie spēki uzbrukumā dienvidos saskārušies ar ASV vadītās koalīcijas aviācijas pretdarbību — amerikāņi pieprasa netuvoties "Jaunās Sīrijas armijas" pozīcijām.

Situācija Sīrijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Koalīcijas uzbrukumā Sīrijā gājuši bojā vairāk nekā 40 civiliedzīvotāji

"Koalīcijas aviācija un "Jaunās Sīrijas armijas" kaujinieku atbalsta punkti aizšķērsoja ceļu valdības spēkiem, kuri pilda uzdevumu — sakauj ISIS grupējumus un kustības gaidā nodrošina kontroli, izvietojot robežkontroles punktus pie Irākas robežas uz ziemeļaustrumiem no Tanfas līdz Kemalai. Tas ir Sīrijas suverēno tiesību — robežu aizsardzības — pārkāpums," — uzsvēra ģenerālpulkvedis.

Viņš piezīmēja, ka savas darbības "viņi motivē ar absurdiem apgalvojumiem par to, ka valdības spēki apdraudot amerikāņu bāzes un opozīcijas kaujinieku treniņu bāzes Sīrijas dienvidos".

Krievijas Ģenerālštāba Galvenās operatīvās pārvaldes priekšnieks Sergejs Rudskojs apstiprināja, ka starptautiskās koalīcijas darbību rezultātā pastiprinās ISIS kaujinieku grupējumi pie Palmīras un Deir ez Zoras.

"Koalīcija uzbrūk Sīrijas karaspēkam, nekavēti izlaiž ISIS kaujiniekus no aplenktajiem rajoniem, pastiprinot teroristu grupējumus Palmīras un Deir ez Zoras rajonos. Gribētos jautāt, kāpēc viņi to dara un kādi ir viņu reālie mērķi?" — teica ģenerālis.

Aviācijas uzbrukumi Sīrijā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
ASV koalīcija izdarījusi uzbrukumu valdības spēkiem Sīrijā
Iepriekš jau vairākkārt tika publiskoti paziņojumi par to, ka "Demokrātisko spēku savienība" vienojusies ar ISIS par viņu izlaišanu no Rakas bez cīņas, lai teroristi varētu nokļūt Palmīras rajonā un tur sākt cīņu ar Sīrijas armiju. Krievijas GKS jau vairākkārt neitralizējusi kaujinieku pārvietošanās mēģinājumus.

Krievija cer, ka ASV vadītā koalīcija nepieļaus uzbrukumus Sīrijas Bruņotajiem spēkiem un uzsāks cīņu ar teroristiem, norādīja Krievijas Ģenerālštāba Galvenās operatīvās pārvaldes priekšnieks Sergejs Rudskojs.

"Pagaidām mēs vērojam, ka koalīcijas darbības tikai traucē valdības spēku cīņā pret ISIS grupējumiem. Ceram, ka mūsu partneri koalīcijā veiks pasākumus, lai nepieļautu tamlīdzīgas situācijas un rūpīgāk ķersies pie cīņas ar ISIS teroristiskajiem grupējumiem Sīrijas teritorijā," — teica ģenerālpulkvedis.

Rudskojs uzsvēra, ka Sīrijas valdības spēki ar Krievijas GKS atbalstu necīnās pret opozīciju, to galvenais mērķis ir sakaut ISIS, "Džebhat an Nusru", kā arī ar tiem saistītos teroristiskos grupējumus.

Ziņu lente
0