Par Krievijas mediju apspiešanu ASV samaksās "Amerikas balss"

© Sputnik / Евгений Биятов / Pāriet pie mediju bankasRussia Today
Russia Today - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja ASV traucēs RT un citu Krievijas mediju darbam, Federācijas Padomes profila komisija noteiks soda mēru pret amerikāņu medijiem Krievijā.

RĪGA, 10.jūnijs — Sputnik. Krievijā strādājošā "Golos Ameriki" un citi amerikāņu mediji varētu kļūt par atbildes pasākumu objektu, kas būs atbilde uz pretošanos krievu medijiem ASV teritorijā, RIA Novosti citē Federācijas Padomes Starptautisko lietu komitejas pirmo priekšsēdētāja vietnieku Vladimiru Džabarovu.

7.jūnijā ASV pārstāvju palātā demokrāts Deivids Čičiline un republikānis Mets Gaets ieviesa likumprojektu, kurš maina reģistrācijas prasības ārzemju aģentiem. Tā iemesls ir it kā aktīva telekanāla RT propaganda ASV prezidenta vēlēšanu laikā. Piedāvātais likumprojekts ļauj ASV Tieslietu ministrijai izmeklēt un ar tiesas palīdzību izsekot organizācijas, kuras nelikumīgā veidā cenšas ietekmēt ASV politiskos procesus.

Simoņana komentēja Makrona vārdus par Sputnik un RT - Sputnik Latvija
Simoņana par Makrona vārdiem par Sputnik un RT: melus apliecinošu faktu nav un nevar būt

"Krievijas medijiem ASV mēģina neļaut izplatīt objektīvu informāciju, kura atšķiras no tās pasūtītās, kuru viņi (ASV varas iestādes) paši izplata. Tai pat laikā Krievijā jau desmitiem gadu, gan "Golos Ameriki", gan citas mums nelabvēlīgās organizācijas izplata pretkrievisku propagandu un turpina mierīgi strādāt, Federācijas Padomes Komiteja, kura tiks izveidota 14.jūnijā, izskatīs tieši šādus jautājumus. Iespējams, mēs veiksim atbildes pasākumu izstrādi uz šādu rīcību, " paziņoja Džabarovs.

Senators nosauca ASV plānus par "raganu medību" turpinājumu un "tā saucamo demokrātiju amerikāņu gaumē".

Uz kārtējo uzbrukumu pret Krievijas medijiem atbildēja arī aģentūras Sputnik un telekanāla RT Galvenā redaktore Margarita Simoņana.

"Mans padoms godājamajiem senatoriem — pieņemiet savu likumu ātrāk, citādi, kamēr jūs vilcināsieties, mēs paspēsim iekarot ne vien Limpopo, bet vēl arī Lukomorju!" paziņoja Simoņana.

Uzbrukums Krievija medijiem notiek ne tikai ASV. Aizvakar Sputnik paziņoja par nolūku apstrīdēt Viļņas Rajona tiesas lēmumu, kura noraidīja Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija Segodņa" prasību sakarā ar vienpusēju sadarbības izbeigšanu starp informācijas aģentūru Sputnik (Starptautiskās informācijas aģentūras "Rossija Segodņa" projekts) un aģentūru BNS.

Главный редактор агентства Россия сегодня и телеканала RT Маргарита Симоньян - Sputnik Latvija
Simoņana atbildēja uz Podestas vārdiem par RT un Sputnik kā "iemīļotākajiem" Baltā nama medijiem
Iepriekš informāciju aģentūras BNS un LETA vienpusējā kārtībā un bez iemeslu paskaidrošanas lauza līgumus ar Sputnik Igaunija, Sputnik Latvija un Sputnik Lietuva portāliem. Pēc tam, 2017.gada janvāra beigās, Lietuvas Sputnik redakcija saņēma vēstuli no ziņu aģentūras BNS vadītāja Tomasa Balžaka, kurā viņš paziņoja, ka viņa resurss "lauž līgumu par informācijas materiālu piegādi aģentūrai". Jebkādas detaļas par to, kādēļ komercaģentūra pieņēma šādu lēmumu un vai tā bija politiski motivēta, netika sniegtas.

Ziņu lente
0