ASV JKF virsniekam piespriesta brīvības atņemšana par kara noslēpuma izpaušanu

© Sarah Murphy/U.S. Navy via APASV Jūras Kara flotes kapteiņleitnants Edvards Lins
ASV Jūras Kara flotes kapteiņleitnants Edvards Lins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV Jūras Kara flotes kapteiņleitnantam piespriesta brīvības atņemšana uz sešiem gadiem par slepenas informācijas izpaušanu.

RĪGA, 4. jūnijs — Sputnik. ASV Jūras Kara flotes kapteiņleitnantam Edvardam Linam piespriesta brīvības atņemšana uz sešiem gadiem par slepenas informācijas izpaušanu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz Associated Press.

Iepriekš maijā militārpersona atzina sevi par vainīgu nevērīgā attieksmē pret slepenu informāciju, valsts aizsardzības informācijas izpaušanu un ziņu slēpšanu par sakariem ārvalstīs. 2016. gada aprīlī Lins tika apsūdzēts par spiegošanu, taču vēlāk šīs apsūdzības tika atceltas, informē vietne Military.com.

Jelgavas dzelzceļa stacija - Sputnik Latvija
Par spiegošanu apsūdzētā Latvijas iedzīvotāja lieta nodota tiesā

Virsnieks tika turēts aizdomās kopš 2014. gada nogales. FIB noskaidroja, ka Lins nav sniedzis ziņas par sakariem ar Taizemes karavīriem un ķīnietēm, ar vienu no kurām viņš iepazinies masāžas salonā Havaju salās.

Lins atzinis, ka nodevis konfidenciālu informāciju ASV pilsonei, kura Vašingtonā lobējusi kādas Taizemes politiskās partijas intereses.

Pie tam viņš sniedzis slepenu informāciju sievietei vārdā Ketrīna Vū — viņa uzdevusies par emigranti no Taizemes, taču patiesībā viņa bijusi FIB slepenā aģente. Tiesā virsnieks paziņoja, ka izpaudis noslēpumus, lai "atstātu iespaidu" uz draudzeni.

Ziņu lente
0