Krievijai naidīgās tendences Eiropā zudīs tikai līdz ar politisko eliti

© SputnikKrutakovs
Krutakovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Parīze ir atzinusi kļūdu: Krievijas hakeri nav uzbrukuši Makrona štābam. Uzbrukumos Makrona priekšvēlēšanu štābam Krievijas datoruzlauzēju pēdas nav konstatētas.

RĪGA, 3. jūnijs — Sputnik. Francijas Nacionālās informācijas sistēmu drošības aģentūras vadītājs Gijoms Pupārs oficiāli paziņojis, ka uzbrukumos Makrona priekšvēlēšanu štābam Krievijas datoruzlauzēju pēdas nav konstatētas. Viņš uzsvēra, ka uzlaušanas mēģinājumā, domājams, piedalījies viens hakeris — tas bijis ļoti vienkāršs.

Savu viedokli par agrākajām pret Krieviju vērstajām apsūdzībām Sputnik radio ēterā pauda politologs Leonīds Krutakovs.

Krievijas prezidenta preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Peskovs: Kremlis nepiekrīt Makrona kritiskajiem izteikumiem par Sputnik un RT
"Apsūdzību mērķis nebija pieķert un sodīt izdomātos krievu hakerus. Tām bija īstermiņa mērķis — nodrošināt Makrona uzvaru prezidenta vēlēšanās, pateicoties pret Krieviju vērstās histērijas uzliesmojumam, un nepieļaut nacionāli orientēta līdera uzvaru," — paskaidroja Krutakovs.

Šodien jau iespējams paziņot, ka tā bijusi kļūda, ka "pāršāvuši pāri strīpai", ka draudu no Krievijas puses vispār nav bijis, atzīmēja politologs. Tāda atzīšanās vairs nemainīs spēku sadali Francijā.

Atkāpjoties vēsturē, Krutakovs atgādināja, ka rietumvalstīm vienmēr bijusi raksturīga Krievijai nedraudzīga intonācija. Mūsdienīgie pret Krieviju vērstie paņēmieni: iebiedēšana ar hakeriem, specdienestiem vai pat ar Putinu personīgi ir biedēkļi, kas iemēģināti vēlēšanās ASV un nostiprinājušies Eiropā.

Krievijai naidīgās politikas mērķis — nepieļaut nacionālās pašapziņas vilni Eiropā, jo Eiropas birokrātija to uzskata par viņu varas apdraudējumu, norādīja politologs.

"Tā nav īstermiņa politika, bet gan stabila tendence. Krievija vienmēr ir pozicionēta kā nesaprotama un barbariska (valsts — red.). Cilvēks ar klasisko rietumu izglītību nespēj uztvert Krieviju citādi. Klasisks apvienošanas paņēmiens — kopēji draudi, tāpēc Krievija tiek tā atainota," — saka Krutakovs.

Šo intonāciju mainīt spētu tikai politiskās elites nomaiņa Eiropā — globāli orientētas elites vietā jānāk nacionāli orientētiem politiķiem, secināja Krievijas politologs.

Ziņu lente
0