Mančestras terora akta upuru vidū tika atpazīta 8 gadus veca meitenīte

© REUTERS/Jon SuperPēc sprādziena Mančesterā Lielbritānijā
Pēc sprādziena Mančesterā Lielbritānijā - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc pēdējiem datiem, Mančestras upuru skaits sasniedzis 22 cilvēkus un ap 120 ievainoto.

RĪGA, 24.maijs — Sputnik. Ir atpazīti pirmie trīs upuri no 22 bojāgājušajiem Mančestras terora aktā, raksta The Telegraph.

Sprādziena rezultātā bojā gājusi 8 gadus vecā Sefija Rouza Rausosa, 26 gadus vecais Džons Atkinsons un 18 gadus vecā dziedātājas Arianas Grandes pielūdzēja Džordžina Kelandere.

"Sefija bija vienkārši skaista maza meitenīte visās nozīmēs. Viņu visi mīlēja, " uzrakstīja Kriss Altons, skolas direktors, kurā gāja 8 gadus vecā terora aktā bojāgājusī.

Ziņas par skolnieces bojāeju savā paziņojumā viņš nosauca par "dvēseli plosošām"

Sefijas vecākiem ir neliels restorāns. Sefija-Rouza Līza un vecākā meitenītes māsa Ešlija, ar kurām Sefija atnāca uz koncertu, guva ievainojumus un pašreiz ārstējas dažādās pilsētas slimnīcās.

Terora akta bojāgājušo vidū ir arī 26 gadus vecais popmūzikas pielūdzējs no Redklifas Džons Atkinsons, viņu atpazina draugi un ģimene.

Полиция Великобритании - Sputnik Latvija
Sprādzienā Mančesterā gājuši bojā 19 cilvēki

Sociālajos tīklos Atkinsona paziņas publicē līdzjūtības rakstus, atzīmējot, ka "viņš bija neparasts jaunietis" ar "skaistu dvēseli".

Vietējā sabiedrība internetā uzsāka akciju GoFundMe ar mērķi savākt ziedojumus bojāgājušo ģimenēm un sprādziena rezultātā cietušajiem.

Par pirmo atpazīto terora akta upuri amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncerta laikā kļuva liela amerikāņu izpildītājas pielūdzēja 18 gadus vecā Džordžina Kelandere.

Džordžina ir koledžas studente Lankašīrā, mācījās Veselības aprūpes un sociālās palīdzības kursā, pirmo reizi tikās ar savu elku 2015.gadā.

Pirms koncerta pirmdien, Kelandere uzrakstīja Twitter mikroblogā: "Esmu tik satraukta, tiksimies rīt".

Terora akts notika pirmdienas vakarā uzreiz pēc amerikāņu dziedātājas Arianas Grandes koncerta beigām "Mančester Arena". Saskaņā ar pēdējiem datiem, bojā gāja 22 cilvēki, apmēram 120 guva ievainojumus. Turklāt, daži pusaudži tiek uzskatīti bezvēsts pazuduši. Atbildību par sprādzienu uzņēmās teroristiskais grupējums "Islāma valsts".

Terora akta sarīkošanā Mančestrā tiek turēts aizdomās 22 gadus vecais Salmans Abedī, paziņoja pilsētas policijas vadītājs Ians Hopkins.

"Kas attiecas uz to, kurš sarīkoja terora aktu, tad mēs turam aizdomās 22 gadus veco Salmanu Abedī. Taču mēs neesam vēl saņēmuši izmeklētāja apstiprinājumu, tāpēc vairāk šajā lietā mēs neko nekomentējam, " teica Hopkins.

Ziņu lente
0